Wednesday, October 8, 2014

from Norway - Solidaritet med kurdiske kjempende

Solidaritet med kurdiske kjempende


Tjen Folket sender sine varmeste tanker til Kurdistans forsvarere og folk som lider under krig og undertrykking i Midt-Østen.
Flere steder i Kurdistan kjemper folket nå innbitt mot den såkalte “islamske staten”. Det kurdiske folket har i hundre år fått betale med store menneskelige tap og lidelser, for andre sitt spill om ressurser og makt.
Tjen Folket mener den kurdiske nasjonen kjemper en progressiv kamp, en kamp for nasjonaldemokratisk frigjøring og en selvstendig stat. Den er delt på en rekke partier – hvorav vi er uenige med de fleste. Men vi støtter alle de som kjemper for et fritt Kurdistan, og som kjemper mot undertrykkere – både IS, Assad og USA.
Etter at det ottomanske riket falt, delte europeiske kolonimakter Midt-Østen mellom seg. De trakk opp grenser og oppretta vasallstater etter egne interesser. Slik ble det kurdiske folket delt mellom fire stater (Syria, Tyrkia, Iran og Irak).
Også alle andre folkeslag i disse landene har fått lide under utenlandsk imperialisme og undertrykkende regimer. Når regjeringer har forsøkt å legge om kursen, har de fort blitt kastet av vestlige marionetter – slik Shahen kuppet vekk den iranske venstreorienterte statsministeren Mossadeq.
Krigene og undertrykkinga har dessverre også satt vanlige folk opp mot hverandre. Brødre står mot brødre, palestinere settes opp mot kurdere, både USA og Russland følger sine egne økonomiske og politiske interesser der de skifter mellom allierte. Vi mener at nøkkelen til et Midt-Østen av frie folk ligger i nydemokratiske revolusjoner. Folket selv må reise seg, og ikke sette sin lit til korrupte ledere eller utenlandske makter. Kravet må være nasjonale og demokratiske rettigheter for alle folkeslag i regionen, å kaste ut alle utenlandske imperialister (USA, EU, Russland) og avsettelse av alle korrupte regimer og ledere
På sikt kan bare sosialismen løse problemene til det beste for folkemassene – i Midt-Østen som i resten av verden. Så lenge den imperialistiske kapitalismen rår, vil det alltid være spirer til ny undertrykking, ny utbytting og ny lidelse.
Dette er slett ikke enkelt. Vi tror ikke at det å løse en vanskelig situasjon kan være enkelt. Og vi tror ikke det kan være smertefritt. Midt-Østens folk trenger frihet fra lidelse, men de som skulle late som om dette kan løses lett – de lyver enten for andre eller for seg selv. Et fritt Kurdistan og et Midt-Østen av frie folk vil kreve mye kamp. Men i en verden av lidelse, gir de som kjemper inspirasjon og mot til andre. Midt i menneskehetens verste stunder, ser vi også mennesker på sitt beste – samhold, kameratskap, heltemot og opprør.
Biji Kurdistan – Leve Kurdistan!

No comments:

Post a Comment