Wednesday, December 17, 2014

Kobane - internationalism! TKP/ML TİKKO


TKP/ML TİKKO Enternasyonal savaşçı Sarya Özgür ölümsüzdür!


TKP/ML TİKKO Kobanê, 12 Aralık günü Kobanê’de şehit düşen MLKP savaşçısı Sibel Bulut (Sarya Özgür) için bir açıklama yayınladı.

Elimize e-posta yoluyla ulaşan bir habere göre, MLKP savaşçısı Sibel Bulut (Sarya Özgür) için açıklama yayınlayan Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP/ML) Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu (TİKKO) Kobanê savaşçıları, “Tüm halkımızı düştüğü yerde filizlenecek olan namlunun ucundaki yaşam ateşi Sarya’yı sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.
Açıklamanın tamamını haber değeri taşıdığı için yayımlıyoruz:

Enternasyonal savaşçı Sarya Özgür ölümsüzdür!
MLKP savaşçısı Sibel Bulut (Sarya Özgür) 12 Aralık 2014 tarihinde ölümsüzleşen sıra neferlerinin arasında yerini aldı.
Sarya Özgür, Kobane direnişinde yer alarak Rojava Devrimi'nin enternasyonal bir savaşçısı ve inşa edilen kadın devriminin bir parçasıydı. Ataerkil sistemin baskılarına, ötekileştirme politikalarına başkaldırıp, sistem içindeki toplumsal rolüne karşı direnişe geçerek devrimci mücadelede saf tutanlardandı.
YPG/YPJ'nin öncülüğünde Rojava Devrimi'ne katılarak ulusal baskı ve zulme karşı mücadelede enternasyonal bir savaşçı olan Sarya Özgür ölümsüzdür!
Kobanê direnişine katılarak “Gerekirse şehit düşeriz” kararlılığını ve inancını gösteren Sarya Özgür, direnişin her alanında çetelere ve emperyalist saldırganlığın üstüne direniş türküleri ve özgürlük naraları olup yağacaktır!
Tüm halkımızı düştüğü yerde filizlenecek olan namlunun ucundaki yaşam ateşi Sarya’yı sahiplenmeye çağırıyoruz!

Devrim şehitleri ölümsüzdür!
Yaşasın devrimci dayanışma!
Bijî berxwedana Kobanê!

TKP/ML TİKKO
KOBANÊ

No comments:

Post a Comment