Tuesday, December 2, 2014

TKP/ML–TİKKO Ortadoğu Bölge Komitesi PKK’ye gönderdiği bir mesajla kuruluşunun 36. yıldönümünü kutladı.

TKP/ML-TİKKO PKK’nin kuruluşunu kutladı


kaypakkaya-partizan


 TKP/ML-TİKKO’nun gönderdiği mesajda, PKK tarihinin bir savaş ve direniş tarihi olduğuna dikkat çekti.  PKK’nin Ortadoğu halklarının bilincinde bir sıçrama yarattığını belirtti.
PKK’nin Rojava devrimi ve Kobanê, Şengal direnişleri ile ezilen halkalara iham kaynağı olduğu belirtilen mesajda şu ifadelere yer verdi: PKK’nin 36. Kuruluş yılını selamlıyor, 2014 yılının başarı ve zafer getirmesini diliyoruz.
Değerli Hevaller,
PKK tarihi bir savaş ve direniş tarihidir. Bu tarihin yaratıcılarının Önderliğiniz ve kahraman şehitleriniz olduğunu biliyoruz. Bu tarih sadece Kürdistan’da özgürlük ve demokrasi bilincini ve değerlerini yaratmadı. Aynı zamanda da Ortadoğu halklarının bilincinde büyük bir sıçrama yarattı.
Rojava devrimi Kobanê ve Şengal direnişi Kürt halkının özgürlük istemine büyük bir ilham kaynağı olurken, aynı zamanda Ortadoğu’nun ezilen mazlum halklarının kurtuluşu için de büyük bir ilham kaynağı olmaktadır.
Özgürlük ve kurtuluş yolunda yürümek isteyen ezilen mazlum halklar-devrimciler-ilericiler PKK tarihinden ve onun yarattığı savaş geleneğinden öğreneceği çok şey vardır.
PKK tarihini ve özgürlük ideallerini yaratan kahraman şehitlerini Mazlum Doğan-Kemal Pir, Hayri Durmuş, Haki Karer, Mahsum Korkmaz, Sakine Cansız, Bêrîtan, Zilan, Arinleri ve tüm şehitleri saygıyla selamlıyor, anılarını yaşatacağımıza söz veriyoruz.
PKK’nin kuruluş yılını selamlıyor, Rojava’da kazananın Kürt halkı olacağına inanıyoruz.”
Kaynak ANF.

No comments:

Post a Comment