Wednesday, March 11, 2015

Ankara - Turkey - Hoffmann Ankara sokaklarında anıldı!


11014932_1116080038418265_846710689060643680_nAnkara: Rojava kantonlarında DAİŞ çetelerine karşı mücadeleyi büyütürken 8 Mart günü şehit düşen MLKP savaşçısı İvana Hoffmann (Avaşîn Tekoşîn Güneş) bugün Ankara’da anıldı. Öğlen saatlerinde ESP tarafından Yüksel Caddesi’ne taziye çadırı kurulurken, ardından da konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirildi.
ESP Ankara İl Örgütü tarafından açılan taziye çadırında, Rojava’da şehit düşen MLKP savaşçıları ile diğer sembolleşmiş şehitlerin fotoğrafları asıldı. Marşlar eşliğinde devam eden taziye çadırına kurumlardan ve duyarlı insanlardan destek ziyaretleri gerçekleşti.

Partizan: “İbo, Haydar, Zülfikar namludadır iktidar”
Partizan, YDK ve YDG de taziye çadırına destek ziyaretinde bulundu. Çadırın olduğu yere “Kobanê’de savaşan gerillaya bin selam! İvana Hoffmann (Avaşîn Tekoşîn Güneş) Ölümsüzdür!” yazılı ozalitle gelen kitle “İvana Hoffmann ölümsüzdür”, “Bijî Berxwêdana Rojava”, “Kobanê’de savaşan gerillaya bin selam” gibi sloganlarla dayanışmayı büyüttü. Ayrıca kitle tarafından yine Kobanê’de şehit düşerken “İbo, Haydar, Zülfikar namludadır iktidar” sloganı atan MLKP savaşçısı Emre Aslan unutulmayarak, aynı sloganla anıldı.

“Rojava Devrimi insanlığa yol gösteriyor, insanlığı savunuyor”
Gün boyu açık tutulan taziye çadırının ardından saat 18.00’de Yüksel Caddesi’nde ESP tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi.  Yapılan açıklamaya İvana Hoffmann’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olan 8 Mart’ta şehit düştüğü belirtilerek başlandı.
Hoffmann’ın Rojava’da savaşırken 28 Ocak 2015 tarihinde verdiği röportajdan alıntı yapılarak şunlar aktarıldı; “Bir haftadır Serêkaniye cephesindeyiz. Arkamızda DAİŞ çeteleri var. Biz bu mevziyi savunmakla görevliyiz. Rojava Devrimi insanlığa yol gösteriyor, insanlığı savunuyor. Ben buraya partim MLKP’nin çağrısı üzerine geldim. Rojava kadın devrimi ve insanlığı savunmak için MLKP’nin enternasyonal bayrağını yükseltmek için buradayım.”
Tarihin komünistlerin nice acılara tutunarak devrim ve sosyalizm mücadelesinde yol aldığını göstermiş olduğu belirtilerek devam edilen açıklamada şimdi Rojava Devrimini savunmak zamanı olduğu söylendi. Açıklama şu sözlerle sonlandırıldı; “Rojava kadın devrimini savunmanın zamanıdır. Selam olsun yürekleri avuçlarında savaşanlara, selam olsun hayatlarını ortaya koyup bir meşale gibi halkları aydınlatanlara.
Basın açıklamasının ardından Hoffmann’ın Rojava’daki savaşa katılmadan önce yazdığı mektup okundu.

10989103_1116179208408348_6546895085430441130_n.jpgYDK’dan Hoffmann için açıklama
Mektubun okunmasından sonra Yeni Demokrat Kadın tarafından bir açıklama yapıldı. Kobanê devriminin bir kadın devrimi olduğu belirtilen açıklamada “Bizler Yeni Demokrat Kadın olarak İvana yoldaşımızın yere bıraktığı bayrağı alıp daha yükseklere dikeceğimize inanıyoruz.” denildi.
YDK’nın yaptığı açıklamanın ardından eylem sonlandırıldı. Eyleme DHF, Kaldıraç, BDSP, HDK-HDP, KÖZ, Partizan, YDG ve YDK destek verdi.

No comments:

Post a Comment