Saturday, March 28, 2015

Turkey - clashes in Gazi

Gazi’de polis saldırılarına devrimci dayanışmayla karşılık verildi


gazi mahallesi mkp-phg dhkpc milisleri polis catisma 1Dün sabah saatlerinde Gazi Mahallesi’nde Halk Cephesi’ne yönelik gerçekleştirilen polis baskınları Halk Cephesi ve DHF’nin düzenlediği yürüyüşle protesto edildi Akşam saatlerindeyse mahallede yaşanan çatışmalarda Deniz Genç isimli 14 yaşındaki bir kız çocuğu polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurularak ağır bir şekilde yaralandı
HABER MERKEZİ (25-03-2015)- Dün sabah saatlerinde Gazi Mahallesi’nde Halk Cephesi’ne yönelik helikopter destekli yapılan ev, işyeri ve kurum baskınında 7 kişinin gözaltına alınması akşam saat 19.00’da DHF’nin de destek verdiği bir yürüyüşle protesto edildi.
MKP/PHG ve DHKC milisleri polisle çatıştı
Akşamın ilerleyen saatlerindeyse doğru MKP ye bağlı PHG milisleri ve DHKC milisleri polis saldırılarına karşı ortak bir şekilde direniş gösterdi. PHG milisleri bir kamyona el koyarak barikat yaparken TOMA ve akreplerin geçişini engelledi. Direniş akşamın geç saatlerine kadar sürerken polis saldırılarında 14 yaşındaki Deniz Genç isimli 14 yaşındaki bir kız çocuğu polisin attığı gaz kapsülüyle başından vuruldu. Genç hastaneye kaldırılarak ameliyata alınırken durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtiliyor.
http://www.halkingunlugu.net/

No comments:

Post a Comment