Tutsaklarla dayanışmayı büyütelim

gebze hapishaneGebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesinde TKP/ML-TİKKO, MKP ve MLKP’li kadın tutsaklara yönelik yapılan saldırılarıyı protesto etmek için hapishane önündü basın açıklaması yapılacak
HABER MERKEZİ (23-04-2015)- Yeni Demokrasi Aileleri Birliği (YDAB), Yeni Demokrat Kadın (YDK), Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri (PŞTA) ve Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi’ndeki keyfi uygulamalara karşı eylem çağrısı yaptı.
Kurumların ve tutsak yakınlarının yapmış olduğu çağrı metnini olduğu gibi yayınlıyoruz:
“Geçtiğimiz dönemlerde Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesinde TKP/ML-TİKKO, MKP ve MLKP’li kadın tutsaklar mahkemeye götürülüp getirilirken çıplak arama dayatması uygulanmıştı. Asker ve hapishane idaresi eşliğinde, tutsak kadınların bu uygulamayı kabul etmemesi ve direnmesi üzerine fiziksel ve cinsel saldırılarda bulunularak kadın tutsaklar darp edildi.
Dolayısıyla tutsaklar mahkemeye her götürüldüklerinde maruz kaldıkları bu keyfi uygulamayı reddettikleri ve direndikleri için her seferinde yeni yeni mahkemelerin ve cezaların önü açılmış oldu. Devrimci tutsakların iradesini teslim alamayan ve kıramayan hapishane idaresi, şimdi de tutsakların mahkemede ifade verme hakkını gasp etmek istiyor. Tutsakları hapishane sınırları dışına çıkarmadan ifade işlemini tamamlamak isteyen hapishane idaresi, bunu İnfaz Hakimi’ni hapishaneye getirerek yapmak istiyor. Böylece Gebze Kadın Hapishanesi idaresi aynı zamanda, tutsakların 2010 yılında kazandıkları ve mahkemede sözlü savunma verme hakkına da saldırmış oluyor.
Tüm bu saldırılar karşısında devrimci ve komünist tutsaklar ise bu saldırılara kuşkusuz bir panzehir olan direnişi büyüterek karşılık veriyorlar. Tecridin yalnızlaştırıp, bireyselleştirici etkisine karşı devrimci kolektif ruhu harekete geçirip, örgütsel mekanizmalarını kurup, koruyarak, üreterek yaşamlarını örgütlüyor. Ancak şu da bir gerçek ki devrimci ve komünist tutsaklar tecrit, tredman saldırısına karşı direniş ve mücadelenin tek öznesi değildir. “İçeri”de verilen mücadeleye “dışarı”dan da omuz vermek, kazanımı hızlandıracaktır. Nasıl ki F tipi saldırısı sadece devrimci ve komünist tutsaklara yönelik olmayıp, tüm toplumu sindirmeyi ve teslim almayı hedefliyorsa; karşı koyuş da dün olduğu gibi bugün de “dışarı-içeri” ayağı birlikte örülerek aşılabilir.
Tutsakların tüm bu yaşadıklarına dair Gebze Kapalı Kadın Hapishanesi önünde bir basın açıklamamız olacaktır. Bu saldırıları devrimci irade ve ortak karşı koyuşla geri püskürtebilmek için; tüm duyarlı, devrimci demokrat, yurtsever kamuoyunu onurumuz olan tutsakları sahiplenmeye ve bu saldırılara karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz!”
Devrimci tutsaklar yalnız değildir!
Tutsaklara yapılan saldırılara ve keyfi uygulamalara son!
Yaşasın devrimci dayanışma!
27 Nisan Pazartesi, 09.00’da Okmeydanı Özel Hastanesi önünden (Nişangah Durağı) araç kaldırılacaktır.
11.30’da Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde basın açıklaması olacak”
http://www.halkingunlugu.net/
ı.