Friday, May 29, 2015

ATIK and DHF unity in the protest against detentions!

TİK: DHF Gözaltılarını Protesto Eylemlerine katılım çağrısı yaptı.

dd-300x300
ATİK Genel Konseyi,dün İstanbulda Polis terörüne mağruz kalan DHF ile dayanışma içinde olacaklarını açıkladı.
Türk devletinin ve faşist AKP nin, SDP ve DHF olmak üzere devrimci demokratik parti ve örgütlülüklere yönelik baskı ve sindirme amaçlı saldırısına karşı,devrimci-demokratik güçlerin ortak karşı koyuşunun bir görev olduğunu belirtti.
ATİK, bugün Avrupanın çeşitli kentlerinde ADHK tarafından yapılacak olan, DHF ile dayanışma miting ve etkinliklerine, katılım ve dayanışma gösterilmesi çağrısı yaptı.
Kesinleşen Eylemlikler 
  • 28 Mayıs Perşeme, Saat 09:00-10:00, İsviçre Cenevre, BM Uluslararası Af Örgütü, İşkenceyi Önleme Komitesi ve Dünya Basını Masası’nda Basın Açıklaması
  • 28 Mayıs Perşembe, Saat 17:00, Londra Wood Green Kütüphanesi önü, Protesto Gösterisi
  • 28 Mayıs Perşembe, Saat 17:30, Zürich Türk Konsolosluğu önünde Basın Açıklaması
  • 29 Mayıs Cuma Saat 18:00, Avusturya İnsnbruck, Basın Açıklaması
  • 29 Mayıs Cuma, Saat 19:00, Stuttgart-Schloßplatz, Basın Açıklaması
  • 30 Mayıs Cumartesi, Saat 18:00, 10. Paris Strasbourg-Saint Denis,Basın Açıklaması ve Miting
Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar Demokratik Haklar mücadelesini engelleyemez
ADHK (27-05-2015) Yağma, talan, hırsızlık, yolsuzluk, emek sömürüsü, sosyal hak gaspları ve siyasal yasaklarla halkın yaşamını zapturapt altına almak isteyen, halkın büyüyen örgütlü öfkesini parçalamak isteyen gerici egemen güçler bu sabah 05:00 sularında, Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) ve bileşeni Demokratik Gençlik Hareketi (DGH) Demokratik Kadın Hareketi (DKH) ve Halkın Günlüğü Gazetesi üye ve çalışanlarına yönelik İstanbul merkezli bir gözaltı saldırısı düzenleyerek 22 kişiyi gözaltına aldı. Bu saldırılar halkın büyüyen örgütlü öfkesine karşı AKP nezdinde devleti saran korkunun açık göstergesidir.
İşcilerin, köylülerin, kadınların, öğrencilerin haklı ve meşru mevzisi olan DHF-Demokratik Haklar Federasyonu’nun mücadelesini hiç bir güç engelleyemeyecektir.
Avrupa’da bulunan ve daha yaşanılır bir gelecek mücadelesinden yana olan tüm kesimleri, „Gözaltı baskınlarıyla yaşattığınız terör karşısında, insanca yaşamanın tüm erdemliğini kuşanarak bulunduğumuz tüm alanlarda geleceğimizi zorbaların ellerinden almak için kavgayı daha da büyüteceğiz.“ „çabalarınız nafile; demokratik haklar mücadelesi mutlaka bir gün zaferle taçlanacaktır“ kararlılığını haykıran Demokratik Haklar Federasyonu’nun haklı mücadelesini ve kavga kararlılığını büyütmek için yapılacak eylem ve basın açıklamalarına ortak olmaya çağırıyoruz.
Baskılara Karşı Direnişi Yükselt ! DHF ile Dayanışmada Ol !
Halkın Meşru Mücadelesi- Devrimci İradesi Teslim Alınamaz !
Gözaltılar Serbest Bırakılsın !
Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu
Avrupa Demokratik Kadın Hareketi-Avrupa Demokratik Gençlik Hareketi
Almanya-Avusturya-İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu, Londra YÇKM

No comments:

Post a Comment