Wednesday, July 22, 2015

Soruc- Masakr i solidarnost - Red Croatia



sgdf-surucDanas u podne u gradu Suruçu nedaleko od Kobanea, s turske strane granice, počinjen je stravičan masakr. U bombaškom napadu ubijeno je trideset, a ozlijeđeno još stotinjak članica i članova Federacije socijalističkih omladinskih udruženja (SGDF), revolucionarne organizacije koja djeluje u Turskoj i Kurdistanu i s kojom je naša grupa posljednjih godina razvijala bliske veze.
Napad je izvršen u trenutku kada je SGDF provodila svoju akciju solidarnosti s Kobaneom, a iako je formalno izveden od strane tzv. Islamske države, u Turskoj malo tko sumnja da je umiješana tamošnja tajna služba (MIT). Ovaj je napad samo jedan u nizu sličnih do kojih dolazi nakon što ISIS “misteriozno” prelazi granicu s punom opremom i raspolaže s informacijama i logistikom koju joj pruža MIT, agencija čija je uloga u naoružavanju ISIS-a već ranije razotkrivena.
Ovaj događaj obavezuje sve koji se bore za demokraciju i socijalizam, za čovječnost protiv barbarstva, da intenziviraju svoje napore solidarnosti i aktivnije se uključe u borbu.
Slava palim drugaricama i drugovima!
Živjela međunarodna solidarnost!

No comments:

Post a Comment