Tuesday, July 21, 2015

Suruc massacre and turkish mobilitation


Anasayfa , Avrupa , Avrupa’da Suruç Katliamını protesto eylemleri (Güncelleniyor)

Avrupa’da Suruç Katliamını protesto eylemleri 

Suruç’ta SGDF’lilere yapılan katliamı protesto etmek için Avrupa’nın çeşitli merkezlerinde eylemler yapılıyor. Burada bu eylemleri sizlerle paylaşacağız…
Hannover
Hannover
Hannover: Binlerce kişi  Suruç’taki  katliamı lanetlemek için şehir meydanı Steintör Alanı’nda toplanarak sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek AKP ve DAİŞ çetelerini lanetledi. Yürüyüşte ATİK ve Partizan kitlesi de flamalarıyla yer aldı.
Strazburg: Strazburg’da katliamı protesto için biraraya gelen kitle saat 18’de Kleber Meydanı’nda toplandı. Bir dakikalık
Strazburg
Strazburg
saygı duruşuyla başlayan eylemde, ATİK temsilcisinin de bulunduğu çeşitli kurum temsilcileri konuşma yaptı. ATİK ve Partizan taraftarlarının flamalarıyla yer aldığı mitingde sık sık “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Şehid Namırın”, “Yaşasın Halkların Enternasyonal Dayanışması” sloganları atıldı.
Mulhouse: Mulhouse ve çevresi ATİK taraftarları ve diğer devrimci demokrat kitle örgütlerinin çağrısıyla toplanan 250 kişilik kitle, katliamı bir basın açıklamasıyla lanetledi. Porte Jeune önünde toplanan
Mulhouse
Mulhouse
kitle sık sık sloganlar attı. Yine Mulhouse’da 25 Temmuz Cumartesi günü saat 17’de Borsa Meydanı’nda bir yürüyüşle katliam protesto edilecek.
Paris: Paris’te bulunan Türkiye büyükelçiliği önündeki eylem, Partizan ve ATİK’in de içinde bulunduğu devrimci demokratik kurumlar, yurtsever ve alevi kurumları tarafından örgütlendi ve desteklendi. Kısa bir açıklamanın ardından tüm devrim şehitleri için yapılan saygı duruşundan sonra ortak hazırlanan basın açıklaması okundu. Daha sonra HDP Van milletvekili Lezgin BOTAN ve kurumlar adına ayrı ayrı konuşmalar yapıldı. Yapılan tüm konuşma ve açıklamalarda katliam lanetlenerek, her şeye rağmen hesbının sorulacağı söylendi. Ayrıca bu katliamın faşist TC ve şu andaki temsicisi AKP desteği olmadan yapılmayacağı vurgulandı. AKP’nin yaptığı açıklamaların da bunu teyit eder nitelikte olduğu söylendi. Bu katliamların bizleri asla yıldırmayacağı  ve mutlaka şehitlerimizin intikamını alarak ve onların bize bıraktığı mücadele bayrağını daha yükseklere taşıyarak zafere ulaşacağımızı tekrar tekrar haykırdık. Eylem boyunca sık sık ‘Devrim şehitleri ölümsüzdür’ ‘Yaşasın Devrimci dayanışma’ ve ‘Her yer Pirsus her yer direniş’ sloganları atıldı. Her şeye rağmen ve her yerde  mücadele şiarıyla eylem sonlandırıldı.
Nantes: Commerce alanında ATİK ve Partizan’ın da içinde yer aldığı devrimci demokrat kurumların katılımıyla Nantes’da basın açıklaması gerçekleştirildi. Katliamın lanetlendiği açıklama, sloganlarla sonlandırıldı.
Londra
Londra
Londra: Suruç’ta  SGDF’lilere yönelik yapılan katliam İngiltere’nin başkenti Londra’da protesto edildi. TC. Büyükelçiliği önünde saat 15:00’da Britanya Demokratik Güç Birliği’nin çağrısıyla yapılan eylemde “Suruç’taki Katliamın Sorumlusu TC Devletidir” yazılı pankart açıldı. Okunan basın açıklamasında katliam lanetlenerek Tc Devleti nin katliamdaki rolüne değinildi. Sloganlarla bitirilen eylemde yarın(21 Temmuz) günü yapılacak yürüyüşe çağrı yapıldı. Eyleme ATİK üyeleride katıldı.

No comments:

Post a Comment