TİKKO Gerillaları Dersim’de Sonsuzluğa uğurlandı

dersim haber manetDersim/Ovacık’ta Türk Ordusu ile girdikleri çatışmada direnerek ölümsüzleşen 3 TKP/ML-TİKKO gerillası bugün Dersim’de gerçekleştirilen anma töreni ile sonsuzluğa uğurlandılar
DERSİM (28-10-2015) – Dersim’de geçtiğimiz günlerde Mercan Şahverdi Köyü’nde yaşanan çatışmada ölümsüzleşen 3 TİKKO gerillası için bugün Dersim merkezde bir anma gerçekleştirildi
Şehit düşen Gerillalardan Cengiz İçli (Ünal) için Mersin’de cenaze töreni gerçekleştirilirken ölümsüzleşen diğer gerillalar Özgüç Yalçın (Sefkan) ve Hakan Çakır (Yurdal) ise Dersim’de düzenlenen cenaze töreni ile sonsuzluğa uğurlandı.
Dersim’de saat 11.30’da Sanat Sokağı’nda toplanan kitle öfkeli sloganlarla ölümsüzleşenleri anarken, devlete olan kinini haykırdı. Cenazelerden dahi korkan kolluk güçleri ise yoğun güvenlik önlemleri alarak il ve ilçelerden Merkez’e giriş çıkışları engellemeye çalıştı. Kitle ‘’Ser Verip Sır Vermeyenlerin Yolunda Yürüyoruz’’, ‘’Halk Savaşçıları Ölümsüzdür’’ pankartları ardında ‘’Devrim Şehitleri Ölümsüzdür’’, ‘’Yaşasın Halk Savaşı’’, ‘’Mercan’da Düşene Dövüşene Bin Selam’’ sloganlarıyla cemevine doğru yürüyüşe geçti.
Cemevinde 3 Halk Savaşçısı şahsında devrim mücadelesinde yitirilenler için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından konuşma yapan HDP Dersim milletvekili Alican Önlü, “Kürdistan ve Türkiye halkların başları sağ olsun, yiğitçe direndiler tabi ki direneceklerdi. Ser verip sır vermeyen bir önderliğin yiğit öğrencileriydiler, devamcılarıydılar’’ ifadelerine yer verirken, Partizan Temsilcisi ise, Komünizm’in İbrahim Kaypakkaya’dan aldığı ser verip sır vermeyen geleneğinin sürdürücüsü olarak 3 TİKKO gerillasının son nefeslerine kadar düşmanın saldırılarına göğüs gerdiklerini ifade ederek, “Dillerinde sloganlarıyla ölümsüzleşen 3 yiğit gerilla faşizmin ordusuna karşı teslim olmayı reddettiler. Düşmanın ne bombası ne ordusu kar etti onlara. Onlar dağları mesken etmeden önce de meydanlarda işçilerin içlerinde barikat başlarında faşizmin cellâtlarına karşı direniyorlardı” dedi. Devrim şehitleri adına yapılan konuşmaların ardından kitle sloganlar ve alkışlar ile şehitlerini omuzladı. Cenaze töreninin ardından Hakan Çakır’ın cenazesi Dersim Belediyesi Asri Mezarlığı’na defnedilirken, Özgüç Yalçın’ın cenazesi ise Hozat İlçesi’nde defnedildi.
http://www.halkingunlugu.net/