Wednesday, March 30, 2016

Turkey ATİK-YDG: Tutsak YDG’lilere Özgürlük!



yayınlıyoruz.

tutsak ydg'lilere özgürlük
ABLUKA VE YASAKLAR DEĞİL, DİRENİŞ KAZANACAK! TUTSAK YDG’LİLERE ÖZGÜRLÜK!
Türkiye ve T. Kürdistanı coğrafyası, bir kez daha katliam ve direnişin tarihine tanıklık ediyor. Faşist TC devleti, Kürt ulusunun özyönetim talebine karşı sokağa çıkma yasakları, tutuklama ve katliamlarla cevap veriyor. Direngen Kürt ulusu ise kendine düşen görevi yerine getirerek kazanımlarını ve taleplerini savunuyor, direnişi büyütüyor.
Her türlü insanlık dışı katliam politikalarıyla T. Kürdistanı coğrafyasına azgınca saldıran faşist devlet, katlettiği insanların çıplak bedenlerini teşhir ederek kendini tatmin ederken; direnenler ise “onlar direnişimizin çıplak halidir!” diyerek sokakları faşist güçlere dar ediyorlar. Bu direniş; devrimci-demokrat, ilerici herkesin sahiplenmesi ve büyütmesi gereken bir direniştir. Tarihsel sorumluluğumuz, bize direnişin destekçisi değil, direnişin parçası olma görevini yüklemektedir.
Bu görevi alan ve direnişi nihai kurtuluşa evirecek şekilde büyüterek çalışmalarını sürdüren kurumlardan bir tanesi de Yeni Demokrat Gençlik’tir. YDG, T. Kürdistanı coğrafyasındaki abluka, yasak ve katliamlara karşı “direniş kazanacak” şiarıyla başlattığı çalışmaları Türkiye ve T. Kürdistanı coğrafyasına sürdürmektedir. Çeşitli milliyetlerden geniş halk gençliğinin demokratik örgütlenmesi olan YDG; direnişten öğrenen, direnişi geliştiren pratiğiyle önümüzdeki süreçte faşist devletin saldırılarına karşı direnme ve hak elde etme mücadelesinde önemli deneyimler elde ediyor.
Halkı katlederek susturmak isteyen devlet, katledemediklerini de operasyon ve tutuklamalarla susturmak istiyor. Bunların en başında da devrimci, demokrat ve yurtseverler bulunuyor. YDG okurları Ömer Uca, Taylan Turunç, Fırat Öztürk ve Erkin Arslan, Ümraniye katliamı anması ardından gerçekleşen polis saldırısında ve YDG’nin “Abluka ve Yasaklar Değil, Direniş Kazanacak” kampanyası çalışmaları sıralarında gözaltına alınarak tutuklandılar. YDG’liler, gözaltı sırasında ters kelepçe, çelik cop ve kemerlerle işkenceye maruz kalmış ve darp raporu almaları polisler tarafından engellenmiştir!
Yapılan bu tutuklamalar tesadüf değildir. Bu tutuklamalar, tüm ülke coğrafyasında faşizmin gerçekleştirdiği saldırıların bir parçasıdır. Faşizmin topyekün saldırılarına topyekün direnişle cevap vermek gerekmektedir. Bu tutuklamalar ne YDG’yi, ne de direniş güçlerini yıldıracaktır! Direniş kazanacak; direnişin parçası olanlar tarihi yazacak ve faşizm bu tarihin çöplüğünün en dibinde yer alacak!
ÖMER, TAYLAN, FIRAT, ERKİN YALNIZ DEĞİLDİR!
TUTSAK YDG’LİLERE ÖZGÜRLÜK!                                  
KAHROLSUN FAŞİZM, EMPERYALİZM VE HER TÜRDEN GERİCİLİK!
YAŞASIN ANTİ-FAŞİST, ANTİ-EMPERYALİST MÜCADELEMİZ!
YAŞASIN YENİ DEMOKRAT GENÇLİK!
ABLUKA VE YASAKLAR DEĞİL, DİRENİŞ KAZANACAK!
Yeni Demokratik Gençlik

No comments:

Post a Comment