Wednesday, May 4, 2016

May Day - from, Sweden, Germany, Turkey, Nederland, Philippinen.USA

           1. mai i flere land

Publisert av Tjen Folket 04.05.2016
bilde
I forbindelse med markeringen av arbeidernes internasjonale kampdag sammenfatter vi her en kort rapport fra våre kameraters demostrasjoner verden over.

Tjen Folket markerte 1. mai med Rød Blokk i fem norske byer. Her kan du lese rapportene.

Istanbul

Bilde
Her og her kan du se videoer fra 1. mai i Tyrkia.
Maoistene i MKP og TKP/ML er forbudt, men deres venner og kamerater har deltatt i en rekke forskjellige markeringer i Tyrkia. I Istanbul var det store gatekamper.
Tyrkisk politi avfyrte tåregass, vannkanoner og gummikuler for å stoppe 1. mai-demonstrantene. Større deler av byens kollektivtransport ble avstengt, stålbarrikader ble satt opp og tusenvis av opprørspoliti ble satt inn for å hindre demonstrantene i å nå Taksim, et tradisjonelt samlested for opprør. Dette stedet var senteret for fjorårets protester mot regjeringen.
President Erdogan advarte forrige uke om at han ikke ville la fagforenings- og arbeiderorganisasjoners protestanter nå Taksim.
Demonstrantene lot seg derimot ikke stoppe. Store folkemasser deltok, og det meldes om store sammenstøt mellom demonstranter og politi. I arbeiderklasseområder kastet opprørere brannbomber og mer mot politiet som ville stoppe opprøret.

Red Guards Los Angeles

Bilde
Kameratene i Red Guards – Los Angeles gikk i år inn for å flytte 1. mai-markeringen til Boyle Heights og danne ny blokk sammen med Serve the People – Los Angeles, Black Rose Anarchist Federation og andre militante revolusjonære: “Fuck the downtown Los Angeles Bourgeois spectacle calling itself May Day … No to reform, yes to revolution and freedom!”

Bilde
Fra Jugendwiderstand i Berlin ble det meldt om rundt 300 oppmøtte: “Lenge leve 1. mai! Lenge leve ungdommens, arbeidernes og folkets motstand!”

Revolutionaire Eenhed

Bilde
Det nylig etablerte Revolutionaire Eenhed i Nederland gikk under parolen: “Opprør er riktig!”

Kommunistiska föreningen

Bilde
Kameratene i Kommunistiska Föreningen i Sverige holdt en stille demonstrasjon for å minnes Set Persson og hans iherdige kamp mot revisjonismen i SKP (dagens Vänsterpartiet).

International League of Peoples’ Struggle

Bilde
Fra International League of Peoples’ Struggle i Manila meldes det at flere tusen filippinske arbeidere marsjerte, “Røde som aldri før”, fra inngangen til Malacanang-palasset ved Mendiola Bridge og mot den amerikanske ambassaden på sunset boulevard: “Lenge leve den internasjonale solidariteten!”
Videre meldes det om harde sammenstøt mellom demonstranter og politi på Taksim Square i Istambul, samt en rekke andre steder. Vi håper å komme tilbake med nærmere rapporter herfra snart.

No comments:

Post a Comment