İstanbul’da abluka altında 1 Mayıs


bakirkoy-fotolar 11 Mayıs kutlamaları dolayısı ile İstanbul polis tarafından abluka altına alındı Buna karşın Bakırköy’de binlerce insan bir araya gelerek taleplerini haykırdı 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyenlere ise polisin sert saldırısı vardı
HABER MERKEZİ (01-05-2016)- İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları dolayısı ile polis terörü ve ablukası yaşanıyor. 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı alanlar olan Bakırköy ve Taksim meydanları başta olmak üzere alanlara yakın bölgeler ve emekçi semtler kolluk kuvvetleri tarafından abluka altına alınmış durumda.
14.20 – DİSK, KESK ve TMMOB adına yapılan konuşmaların ardından ortak metin Türkçe ve Kürtçe olarak okundu.
13.53 – KESK Başkanı Lami Özgen: “AKP faşizmi tavan yaptı. Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Taksim’i yasaklayarak toplumsal belleğimizi yoketmek isteyenlere yanıtımız: Her yeri Taksim’e çevireceğiz. Taksim 1 Mayıs alanıdır, öyle kalacak. Onlar başkanlık hayaliyle bu ülkeyi yok etmek istiyorlar. İzin vermeyeceğiz.”
13.25 – 1 Mayıs Hukuk: İstanbul’da şu ana kadar 52 kişi gözaltına alındı.
12.50 – Bakırköy’de 1 Mayıs alanına girişler devam ediyor. Marmara Forum’dan yürüyüşler devam ediyor. DHF’de kortejiyle 1 Mayıs alanına doğru yürüyüşüne başladı.
12.47 – HDP kortejiyle polis arasında yaşanan gerginlik ise son buldu. HDP alana girişine devam ediyor
12.33 – Taksim’de Mücadele Birliği, SODAP, BDSP, Devrimci Tekstil İş Sendikası üyelerine polis müdahale etti,4 kişiyi gözaltına aldı.
12.31 – Bakırköy’de polis giriş yapmaya çalışan kitleye saldırdı.
12.13 – Bakırköy’de HDP korteji, pankartın üzerinde bulunan Abdullah Öcalan fotoğrafı nedeniyle alana alınmıyor. Polis saldırı yapacağı tehditlerinde bulunurken, basında polis tarafından engelleniyor.
11.48 – Bakırköy’de 1 Mayıs için alana giriş yapan Demokratik Kadın Hareketi’nin pankartı üzerinde bulunan Arin Mirkan fotoğrafı nedeniyle, polisler pankartı alana almak istemedi.
Bunun üzerine arbede çıkarken, polis DHF ve DKH üyelerini gözaltına almaya çalışıyor.
İstanbul’da abluka altında 1 Mayıs
Taksim için çağrı yapan kurumların toplanma alanı olan Şişli polis tarafından adeta işgal edilmiş durumda. Basında dâhil herkes aramalara tabi tutuluyor. Şişli tarafına gelen tüm araçlar ve otobüsler polis tarafından durdurularak aranıyor. Şişli tam anlamıyla abluka altına alınmış durumda. Muhabirimizden aldığımız bilgilere göre sayısı net olarak bilinmemekle birlikte gözaltıların olduğu öğrenildi.
1 Mayıs’ın diğer bir alanı olan Bakırköy’de polis tarafından ablukaya alınmış durumda. Bakırköy’de çeşitli sendikalar ve devrimci kurumlar toplanarak yavaş yavaş kortejlerini oluşturmaya başladılar.
Taksime çıkmak isteyen Halkevleri üyelerine polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla saldırdı. Halkevleri üyeleri ara sokaklara çekilerek polisle çatışıyor.
Taksime çıkmak isteyen 4 Halk Cephesi üyesi polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Bunun yanı sıra Şişli ve Taksim’de bazı kafeteryalara baskın düzenleyen polis yine bir çok kişiyi gözaltına aldı.
Zincirlikuyu’da toplanıp Mecidiyeköy’de taksime çıkmak için yürüyüşe geçen kitleye polis TOMA’lar ve gaz bombaları ile saldırdı. Yapılan saldırı sonucu bir çok kişinin yaralandığı belirtiliyor.
iili gzalt 1dhf-kortej 1