Friday, June 3, 2016

TKP/ML TİKKO Dersim


Bölge Komutanlığından açıklama :
63378_6089_15122015195421_9TKP/ML TİKKO Dersim Bölge Komutanlığı: “Halkımıza ve Devrimci-Demokrat Kamuoyuna” Dersim’de Çemişgezek ve Xozat ilçeleri arasında bulunan Aliboğazı Vadisi’nde 9 ve 15- 16 Aralık 2015 tarihleri arasından TC’nin kolluk kuvvetleri tarafından başlatılan askeri operasyonlarda “1 TİKKO gerillası öldürüldü” haberi Doğan Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilmişti.  Bunun üzerine TKP/ML TİKKO Dersim Bölge Komutanlığı koşullarından dolayı geciken bir açıklama yayınlayarak “Düşman her iki operasyonun ertesinde burjuva basında operasyonları vermesine rağmen kendi kayıplarını gizlemiş ve bu operasyonlarda bir gerillanın etkisiz hale getirildiği bilgisini vermiştir. Bu bilgi yalandır. Her iki operasyonda da gerillalarımızın hiçbir kaybı yoktur” dedi.
“Nafiledir operasyonlar, Düşmanın korkusudur serhildanlar”
Haber Merkezimize, E-posta olarak ulaşan açıklamaya göre, TKP/ML TİKKO Dersim Bölge Komutanlığı “Operasyonlar sırasında düşman güçlerine yönelik gerilla güçlerimiz tarafından yapılan saldırı eylemleri sonbaharda başlayan Kürt halkının Cizre ve Sur Serhıldanlarında yaşamını yitiren halkımıza ve katledilen gerillalara atfedilmiştir” diye belirtiliyor.
UnknownTKP/ML TİKKO Dersim Bölge Komutanlığı’nın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:
“Halkımıza ve Devrimci-Demokrat Kamuoyuna;
Boşa uğraşma cellat
Kesemezsin bu sesi
Tek sandığın isyancı
Halkımın ta kendisi 

Faşist TC ordusu 9 ve 15-16 Aralık 2015 tarihlerinde Dersim Hozat’a bağlı Ali Boğazı Vadisine yönelik iki ayrı operasyon yapmıştır. Bu operasyonun bilgilerini operasyonun hemen ertesinde ANF aracılığıyla kamuoyuna açıklamamıza rağmen ayrıntılarını koşullarımızdan kaynaklı yeni açıklayabiliyoruz. 
Bu operasyonlar yaz sürecinde yoğunlaşan düşman saldırılarının bir parçası olarak yapılmıştır. Düşman Amutka ve Akirek karakolları aracılığıyla operasyondan yaklaşık 1 ay öncesinden başlayarak havan ve tank atışlarıyla vadinin belli noktalarını yoğun bir şekilde vurmuş ve yine Heronlar aracılığıyla yoğun bir keşif faaliyeti yürüterek operasyon hazırlığı yapmıştır. Bu operasyonlar öncesinde güçlerimizde konumlanarak operasyona karşı önlemler almıştır. 
İlk operasyon 9 Aralık tarihinde vadinin belli noktalarına kobralar eşliğinde indirmeler yapılarak başlamış ve hâkim tepeleri tutularak vadi denetim altına almaya çalışılmıştır. Düşman güçleri tepelere konumlanmak üzere hareket halinde iken bir birimimiz saat 10.45 civarında düşmanın bir kolunu pusuya düşürerek saldırmıştır. Bu saldırıda düşmanın bir askeri öldürülmüştür. Düşman bu saldırıya kısa bir süre sonra ancak karşılık verebilmiştir. Bu eylem sonrası düşman hareketini sınırlamış ve saat 15.00 civarında operasyonu geri çekmiştir. 
İkinci operasyon 15-16 Aralık tarihinde yine aynı şekilde bu sefer daha kapsamlı olarak yapılmıştır. Operasyon sabah saat 6.30’da kobralar eşliğinde indirmeler yapılarak başlamıştır. Bu operasyonda düşman daha temkinli davranmaya çalışmıştır. Düşmanın hareketini izleyen bir birimimiz saat 11.00 civarında hareket halindeki bir düşman kolunu pusuya düşürerek 25 metreden etkili bir saldırı eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde de düşmanın net 2 askeri öldürülmüş dört askeri de yaralanmıştır. Bu saldırının hemen ardından karşılık veren düşman güçleri ile kısa bir temas daha yaşanmasına rağmen gerillalarımızın her hangi bir kaybı olmamıştır. Düşman yaklaşık bir saat sonra kobralarla TİKKO gerillalarının geri çekildiğini düşündüğü noktaları yoğun bir şekilde vurmasına rağmen herhangi bir sonuç alamamıştır. Her iki operasyonda da düşman ölü ve yaralılarını helikopterlerle alarak operasyon alanından uzaklaştırmıştır. 
Düşman her iki operasyonun ertesinde burjuva basında operasyonları vermesine rağmen kendi kayıplarını gizlemiş ve bu operasyonlarda bir gerillanın etkisiz hale getirildiği bilgisini vermiştir. Bu bilgi yalandır. Her iki operasyonda da gerillalarımızın hiçbir kaybı yoktur. 
Operasyonlar sırasında düşman güçlerine yönelik gerilla güçlerimiz tarafından yapılan saldırı eylemleri sonbaharda başlayan Kürt halkının Cizre ve Sur Serhıldanlarında yaşamını yitiren halkımıza ve katledilen gerillalara atfedilmiştir. 
Bizler TKP/ML’ye bağlı TİKKO gerillaları olarak düşmanın bu tür operasyonlarla bitireceğini düşündüğü haklı savaşımızı yükseltmeye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Hiçbir saldırı bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Ve bir kez daha ilan ediyoruz ki halkımıza yönelik yapılan saldırıları asla yanıtsız bırakmayacağız. 
–          Yaşasın Kürt halkının onurlu serhıldanları
–          Kahrolsun Faşist TC devletinin saldırıları
–          Nafiledir operasyonlar, Düşmanın korkusudur serhıldanlar!
–          Yaşasın Halk Savaşı
–          Yaşasın partimiz TKP/ML ve Önderliğindeki TİKKO, Gençlik örgütümüz TMLGB!
TKP/ML TİKKO
Dersim Bölge Komutanlığı
Nisan 2016

No comments:

Post a Comment