Wednesday, November 23, 2016

Yeni kadin e ADKH demostration in Duisburg

ADKH ve Yeni Kadın Düisburg’da “tecavüz yasası”nı Protesto Ettiler



DUİSBURG (23-11-2016) – Avrupa Demokratik Kadın Hareketi (ADKH) ve Yeni Kadın’ın çağrısıyla dün akşam saatlerinde Duisburg’un istasyon garında, “tecavüz yasası” protesto eylemi gerçekleştirildi
AKP-Erdoğan diktatörlüğü , Tecavüz ettiği –kız çocuklarıyla- evlenen tecavüzcülerin serbest kalmasını, meclise getirdiği yasa önergesiyle yasallaştırmaya çalıştığı bu günlerde, Duisburg’da kadınlar eylem yaparak, çocuk istismarına karşı, sloganlarını en gür şekilde haykırdılar.
Bu yasanın çocuk istismarı kadar çocuk evliliklerini de meşrulaştıran bir tarafına vurgu yapılarak, her daim kadın düşmanlığı yapan AKP nin dün olduğu gibi bugünde bedenler üzerinden siyaset yapan cinsiyetçi ideolojisinin teşhiri eylemimizde yapılmıştır.
Kadınların öfkesi, isyan çığlıklarının daha da yükseldiği bugünlerde, 25 Kasım Kadına yönelik şiddeti protesto gününde de bedenimiz, özgürlüğümüz bizimdir, direncini göstereceğiz. 25 kasıma çağrının ardından; eylem ,Cinsel sömürüye son, tecavüzü onaylama, tecavüzü koruma sloganlarıyla sonlandırılmıştır.

No comments:

Post a Comment