Thursday, January 19, 2017

Germany - Berlin - LLL demostration 15 january - TKP/ML



kaypakkaya-partizan
Ölümsüzlüğünün 93. yılında komünist önder ve öğretmen Lenin, katledilişlerinin 98. yıldönümünde devrimci önderler Rosa ve Karl Almanya`nın başkenti Berlin`de ayın 15.01.2017 `de LLL-Demo adı altında yapılan merkezi bir yürüyüş ile bir kez daha anıldılar.

Sınıf mücadelesinin enternasyonal önderleri Rosa Luxenburg, Karl Liebknecht ve V.I. Lenin her yıl olduğu gibi bu senede ölüm yıldönümleri olan Ocak ayında Almanya merkezli bir yürüyüş ile Berlin`de anıldılar. Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında Berlin`de düzenlenen anma yürüyüşü bu senede binlerce kişinin katılımı ile çoşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
Sosyal demokratların dünya devrimine olan ihanetlerine karşı tavır alan, dünya üzerinde emperyalist barbarlığın sonucu işçi sınıfında oluşan devrimci uyanışa önderlik eden ve bundan dolayı Alman tekelci burjuvazisinin resmi uşakları tarafından 15 Ocak 1919 tarihinde katledilen Marksist devrimci önderler, Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht için Berlin Frankfurter Tor meydanında saat 09:00 `da biraraya gelen ve saat 10:00`da  anıtmezara doğru yürüyüşe geçen binlerce  alman, türk ve kürdistanlı kitle emperyalizme karşı en güzel enternasyonal direniş duruşu sergilediler. Yürüyüşe Alman parti ve örgütlerinin yanı sıra Türkiyeli  örgütlerde  yoğun katılım sağladılar.
Yürüyüşe TKP/ML, ATIK, DKP, KPD,Die Linke,MKP, ADHK,MLPD,TKIP, Die Linke, SDAJ, Jugend Wiederstand, Halk Cephesi, SOL, MLKP, DIDF,Haziran TKEP L, Antifa, KP ve NAV-DEM gibi türkiyeli ve alman  birçok örgüt bayrak ve pankartları ile katılım sağladılar.
Yürüyüşe yoğun bir katılım sağlayan TKP/ML örgütü, üzerinde beş ustanın (Marx, Engels, Lenin, Stalin ve Mao) ve Rosa Luxemburg ile Karl Liebknecht`ìn resimlerinin bulunduğu pankartları ve Partizan flamalarını taşıdı. Partizan kitlesi tüm yürüyüş boyunca attığı sloganlar ile uluslararası sınıf dayanışmasının önemine vurgu yaptı.

ATIK`de yürüyüşe üzerinde  tutuklu ATIK aktivistlerinin resimlerinin bulunduğu „Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük“ pankartları ve flamaları ile katılarak, Almanya`da yürürlükte olan §129 a ve b `nin kaldırılması çağrısında bulundu. ATIK aktivistlerinin derhal serbest bırakılması talep edildi.
Yürüyüş anıt mezara gelindikten sonra sona erdi ve binlerce kişi gün boyunca anıt mezarlığı ziyaret ederek kırmızı karanfiller bıraktılar.

No comments:

Post a Comment