Wednesday, May 3, 2017

May Day - ATIK/TKP/ML in Germany

Hamburg


FRANKFURT
Enternasyonal proletaryanın emek ve mücadele günü olan 1 Mayıs işçi bayramı Frankfurt‘ta yürüyüş ve mitingle kutlandı. Gunthersburgpark’ta saat 9:30da başlayan yürüyüş öğle saatlerinde tarihi Römer meydanında son buldu. Yürüyüş boyunca Partizan, MKP, TKİP, MLKP, MLPD gibi sosyalist devrimci kurumlar, Frankfurt Kürt Toplum Merkezi, sendikalar, göçmen kurumlar ve çeşitli gruplar katıldılar.
Frankfurt ATİF olarak ATİK Tutsaklarına özgürlük! 129a/b yasası derhal kaldırılsın! pankartı taşındı ve ATIK ve ATİF tarafından çıkarılan bildiriler dağıtıldı. Yürüyüşte ayrıca farklı dillerde TKP/ML “Yaşasın 1 Mayıs!” pankartı taşındı. Frankfurt Yeni Kadın erbane ekibi ve Grup Simurg üyeleri davul ve zurna ile yol boyunca kitle ile birlikte türküler seslendirdiler halaylar çektiler.

Römer Meydanında Enternasyonalist Liste standı
ATIF ve diğer kutlamaların oluşturduğu Enternasyonalist Birlik adına Römer Meydanında bir stand açıldı. Kitleye yönelik Enternasyonalist Liste çalışması yapıldı. Genel seçimlere yönelik imzalar toplandı.
Alman Devletinin Kürt Karşıtlığı Sürüyor
Römer meydanında üzerinde “Kürt savunma güçleri olan YPG/YPJ’ye, Ezidi halkını İslam Devleti’nden kurtardıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz!” yazan pankarta polis tarafından el konulduğu bildirildi. YPG/YPJ bayraklarının motif olarak kullanıldığı ve Gallus ve Griesheim’de Yaşam ve Çalışma derneği (LAGG e.V.) tarafından açılan pankartın, sözkonusu bayrakların yasak olduğu gerekçesi ile alındığı bildirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan dernek, Kürt flamalarına yönelik yasaklama girişimlerini kınarken, Alman Hükümetinin adeta Erdoğan’ın uzun kolu gibi hareket ettiğini, bu girişime karşı hukuksal başvuruda bulunacaklarını belirtti.
HANNOVER
DGB Alman sendikalar birliği düzenlediği yürüyüş, saat 09:30 da Freizeitheim Linden’in önünde başlatıldı. 2000 civarında kitlenin katılımı olduğu yürüyüşe,  çok sayıda yerli ve göçmen örgüt katılım sağladı. PARTİZAN  Hannover , ATİF , YDG ve YENİ KADIN Hannover taraftarlarının yanısıra ADHK, MLPD, DİDF ve Haziran Hareketi katılım sağladı.
ATİK’e yapılan operasyonu protesto etmek amaçlı „ATİK yalnız değildir“   „ATİK Susturulamaz“
„Devrimci Tutsaklara Özgürlük“ „Birlik – Mücadele – Zafer, Yaşasın 1 Mayıs“ gibi güçlü sloganlarla  1 Mayıs alanına yürüyüş yapıldı.  Sloganlar , Pankart ve flamalar ile yürüyüş Hannover belediye binasının önünde sonlandı.
Her yıl gerçekleştirilen yemek standı ise saat 14’de Kültürzentrum Faust alanında başladı. Yoğun ilginin olduğu stand yemek satışının yanı sıra   ATİK ve ATİF in 1 mayıs bildirileri dağıtıldı.
20 Mayıs ta gerçekleşecek olan Kaypakkaya anma gecesine çağrı yapıldı ve yoğunca geceye ilişkin bildiriler dağıtıldı ve saat 22’de 1 Mayıs etkinliği sonlandı.
MANNHEİM
Mannheim şehrinde DGB`nin (Alman Sendikalar Birliği) çağrısı ile düzenlenen 1 Mayıs yürüşüne, kötü hava şartlarına rağmen yerli ve göçmen dernekler, partiler yerini aldı. ATİF, Yeni Kadın, YDG ve Partizan taraftarları bayrak ve flamaları ile güçlü bir katılım sağladılar. PARTIZAN Kortejinde tutulan “MARX-ENGELS-LENIN-STALIN-MAO” pankartı özelikle dikkat çekti ve Mannheim bölgesinin en önemli Haber Ajansı olan “Mannheimer Morgen” gazetesine röportaj verildi. ATİF adına yapılan röpörtajda, DGB nin göçmen kurumlara yönelik tutumları ve Alman polisi ile  ortak hareket edip biz göçmenleri kortejlerinden ayrı tutmak istedikleri dile getirdildi. Yürüyüşün sonuna doğru PARTIZAN öncülüğünde yürüyüş durduruldu ve DGB`nin tutumunu elestiren ve alanda bulunan birçok göcmen kurumların imzası olan almanca bildiri, polisin engeleme cabalarına rağmen okundu.
Yürüyüş sonrası geleneksel hale getirilen yemek ve 1 Mayis değerlendirmesi ATİF e bağlı olan ProMigra derneginde gerçeklestirildi. Değerlendirmede YDG lilerin kattığı öneriler ve eleştiriler kitle tarafından onaylandı ve dikkate alındı.
Yürüyüş boyunca “1 Mayıs kızıldır, kızıl kalacak!, Es Lebe der rote, 1. Mai!, Hoch die Internationale Solidarität!, Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya!” vb. bir çok Almanca-Türkçe slogan atıldı.
Aynı zamanda Almanya’nın Münih şehrinde iki seneyi aşkın bir süredir mahkemelerde yargılanmak istenen TKP/ML tutsakları ve tüm Politik Tutsaklara Özgürlük talep edildi.
HAMBURG
Hamburg ‘ta 1 Mayıs yürüyüşü Rodingsmarkt tren istasyonu önünde saat 11’de başladı. Enternasyonel blog içerisinde yer alan demokratik, devrimci kurumlar içerisinde ATİF, YDG, Yeni Kadın dışında Partizan, HBDH, Halk Cephesi, ADHK, AGİF ve B5 vb. kurumlar katıldı. Katılım olarak kitlesel olarak coşkulu geçen yürüyüşte ATİK 1 Mayıs pankartı, YDG G20 ‘e karşı pankart ve politik tutsakların pankartı taşındı. Yürüyüşte sık sık “1 Mayıs kızıldır kızıl kalacak!, Yaşasın 1 Mayıs!, yaşasın enternasyonel dayanışma! Politik tutsaklara özgürlük vb. sloganlar atıldı. Ayrıca yürüyüşe katılan TKP/ML taraftarları da “Yaşasın partimiz TKP/ML, Önderimiz ibrahim İbrahim Kaypakkaya!” sloganları atıldı.
Kitlesel katılım ile gerçekleşen yürüyüşte AT;K‘in türkçe ATİF’in Almanca bildirilerinde yoğun olarak dağıtıldı. Ayrıca ATİF’in almanca bildirisi enternasyonel bloğun aracından da okundu. Yürüyüş Fisch markt bölgesinde çalınan marşlar ve halaylarla coşkulu bir şekilde sonlandı.
STUTTGART
Alman Sendikalar Birliği(DGB)’nin düzenlediği yürüyüşte devrimci, demokrat ve yurtsever örgüt ve bireyler yerlerini aldılar. Her sene olduğu gibi saat 9’da Stuttgart Marienplatz’da buluşulmaya başlandı. Kortejlerin oluşturulmasının ardından yoğun yağmur gibi kötü hava şartlarına rağmen saat 10’da 1 Mayıs yürüyüşü başladı. Binlerin katıldığı yürüyüşte PARTİZAN; önde MARX, ENGELS, LENİN, STALİN ve MAO’nun büyük pankartı ile kortejini oluşturdu. Yürüyüş boyunca 1 Mayıs’ın kızıllığını ve anlamını vurgulayan türkçe, kürtçe ve almanca sloganlar atıldı. Birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ta yürüyüş Schillerplatz’da sonlandırıldı. Tohum Kültür Derneği yürüyüş ardından dernek lokaline çağrı yaparken, burada konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından halaylarla Stuttgart’ta 1 Mayıs etkinlikleri sonlandırıldı.
NÜRNBERG
”Bu 1 Mayıs’da Nürnberg Sokaklarındaydık. Çünkü,
Bu 1 Mayıs ‘da Alman emperyalizminin alman, kürt, bosnalı, polonyalı, etiyopyalı türk..demeden serbest piyasadaki rekabet gücünü arttırmak için mezarda emeklilik, personel sayısını azaltma, fazla mesai dayatma, emek üretkenliğini arttırarak ücretleri, örtülü olarak bir de burdan düşürerek işçi sınıfının sağlığını hiçe sayan almanya’yı adeta bir çalışma kampına dönüştüren politikalarına karşı Atif Nürnberg cephesinden, sokakları bütün sınıf kinimizle doldurduk. İlk olarak Alman Sendikalar Birliği(DGB)’nin düzenlediği yürüyüşe katıldık. İş saatlerinin 12 saate çıkarılmasının gündemde olduğu bu bir Mayıs’da ”Nein Zum 12-Stunden-Tag, 30 saatlik iş haftası Tam ücret!” diye haykırdık. Für ein leistbares Leben: Löhne Rauf, Miete runter, Reichtum besteuern’ dedik. Almanya’daki üstü örtülü ayrımcılığa karşı ‘Gleiche Rechte für alle ,die hier Leben’ yazan dövizler taşıdık. Bunları başarmak için ‘Bütün ülkelerin işçileri birleşin! Yaşasın Proleterya Enternasyonalizmi’ ‘Yaşasın Devrim ve Sosyalizm’ dedik.
Daha sonra kürsülerinde göçmenlerin söz hakkının olmadığı DGB’den ”1 Mayıs Kızıldır Kızıl kalacak!” diye ayrılarak işçi sınıfının daha devrimci, genç ve dinamik unsurlarına katılmak üzere devrimci 1 Mayıs alanına doğru yola çıktık. Alanda kadın yoldaşlarımızın Taksim meydanında gözaltına alındığı haberi üzerine platformunun kürsüsünden bunun anonsunu yaptırdık. Birlik, Mücadele, Zafer! Yaşasın ATİK, YDG, Yeni Kadın! şiarıyla Devrimci 1 Mayıs platformuyla birlikte işçi mahallelerinden geçtiğimiz uzun yürüyüşümüz başladı. Katılım geçen yıla oranla daha fazlaydı. Platformun kürsüsünden bir kadın yoldaşımızın okuduğu 1 Mayıs bildirisi kitle tarafından alkışlarla karşılandı.
Bu bir Mayıs Nürnberg’de aynı zamanda Roiava’nın yarattığı devrimci merkezkaç kuvvetinin birleşenleri ile omuz omuza yürüdüğümüz bir 1 Mayıs oldu.
Önümüzdeki 1 Mayıs’a kadar yapacağımız Mücadele’nin sorumluluğu, bilinci ve Taksimin devrimci ruhuyla mücadeleye devam!
Yaşasın Proleter Enternasyonalizmi!
ATİF Nürnberg”
MULHOUSE
1 Mayıs dünya emekçiler bayramı Fransa’nın Mulhouse kentinde, olusturulan “demokrasi platformu” tarafindan coşkulu bir şekilde kutlandı. Türkiyelilerin yoğun yaşadığı bu işci şehrinde, “Demokrasi platformu” etrafında birleşen ATİK, ADHK, Kürt kültür merkezi, Alevi kültür merkezleri, HDK, AVEG-KOM, Fransız Komünist partisi, anti-kapitalist gruplar ve sendikalar katıldı.
Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin oluşturduğu sıcak atmosferin etkisiyle katilim daha canlı ve coşkulu olması dikkat çekti. 2000 üzerindeki kitle katılımla yürüyüşle başlayan ve bitiş yerinde yapılan konuşmalar ve sonrasında birlikte çekilen halaylarla sonlandı.

DUISBURG
Birçok devrimci-demokrat ve emek örgütlerinin çağrısı ile saat 10:00’da Duisburg Hamborn’da bulunan Rathaus önünde kitle toplanmaya başladı. ATİK , ‘’Tam Ücretli 6 Saat İşgünü! Taşeron Firmalara Hayır’’ yazılı almanca pankartı ile katılım sağlarken, yanı sıra Partizan okurları da bayrakları ile katıldı. Burada saat 10:00 yapılan miting’in ardından saat 11:00’de kitle kortej oluşturarak yürüyüşe geçti. Proleterya Partisi taraftarları, almanca, türkçe ve kürtçe ”Yaşasın 1 Mayıs” pankartı açarak 1 Mayıs’ı selamladılar. Yürüyüş boyunca, ”1 mayıs kızıldır kızıl kalacak, 1 Mayıs seni yaşatacağız” ve almanca ”Hoch die internationlale Solidariät” sloganları atıldı. Almanca, ”129 das kennen wir schon, Feuer und Flamme der Repression” sloganı ile Münih’de yargılanan komünistler sahiplenilerek 129a/b yasasına dikkat çekildi. Yürüyüş esnasında T.C. Devletinin Taksim 1 Mayıs alanına çıkmak isteyenlere saldırısı haberi üzerine, ”Her Yer Taksim Her Yer Direniş” sloganları ile Taksim’de direnenler sahiplenildi. 1 Mayıs yürüyüş güzergahı boyunca, 20 Mayıs’da Ludwigshafen’de düzenlenecek olan komünist önder İbrahim Kaypakkaya’yı anma gecesi afişleri göze çarpıyordu.
HAGEN
Saat 10:00’da Frankfurterstrasse’de toplanılmaya başlandı. Burada toplanan kitle kortejler oluşturarak yürüyüşe geçti. Partizan okurlarıda bayrakları ile yürüyüşe katılarak 1 Mayıs’ın günü ve anlamına ilişkin sloganlar attı.

BERLIN
Berlin’ de Işçi ve Emekçi Sınıfı 1 Mayıs ‘ı 2017’de devrimci coşkuyla kutladı. Dünya İşçi sınıfının mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs her sene olduğu gibi 2017’de de Almanya’nın başkenti Berlin’de onbinlerin katılımı ile devrimci bir coşku ile kutlandı. Alman Sendikalar Birliği(DGB)’nin düzenlediği yürüyüş Hackesche Markt-Berlin`de saat 10:00`da başladı ve ünlü Berlin Brandenburg Kapısı önünde son buldu. Yürüyüşe yerli ve göçmen bir çok örgüt katılım sağladı. Tüm örgütler bayrak ve flamaları ile meydanları ve sokakları renklere boğarak 1 Mayıs’ın enternasyonal birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu herkese bir kez daha ispatladılar. Aralarında ATİF ve Partizan kitlesininde olduğu yürüyüşe bir çok yerli ve göçmen örgüt katılımları ile renk kattılar. ATİF kitlesi üzerinde tutuklu 10 ATİK aktivistinin resminin bulunduğu pankartı taşıyarak, ATİK üyelerine yapılan saldırı ve tutuklamaları bir kez daha protesto etti ve tüm devrimci, ilerici, demokrat kurumları buna tavır alarak, mücadeleyi büyütmeye çağırdılar. Atılan sloganlar ile ATİK’in yalnız olmadığını ve 129 a/b paragraflarının derhal kaldırılmasını, bu yasaya dayandırılarak tutuklanan tüm politik tutsakların derhal serbest bırakılması bir kez daha talep edildi. Yürüyüş boyunca sık sık atılan ”ATİK ist nicht alleine”, ”ATİK yalnız değildir!” , ”Freiheit für alle politischen Gefangenen”, ”Yaşasın bir Mayıs” vs. sloganlar ile yürüyüş çoşkusu bitiş noktasına kadar en yüksek seviyede tutuldu. Emperyalist saldırganlığın, Kapitalist sömürünün, ırkçılığın ve her türden gericiliğin dünyanın her yerinde sınır tanımadan tırmanışa geçtiği son süreçte, 1 Mayıs`ta Berlin sokaklarında alanlara çıkan yerli ve göçmen işçi, emekçiler ezen sınıfa karşı mücadeleyi büyütmenin zorunluluğunu bir kez daha hep birlikte haykırdılar. Ayrıca her yıl Berlin Marienenplatz’da yapılan bir Mayıs kutlamalarında ATİF-Berlin olarak bir stand açıldı. Stantda almanca ve türkçe bildiriler dağıtılarak ATİK’e karşı yapılan saldırılar tüm kitleye anlatıldı ve herkes buna karşı dayanışmaya ve mücadeleye çağrıldı.
ULM
Ulm’de 1 Mayıs çoşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde Ulm Merkezi meydanında toplanan ATİF taraftarları son hazırlıklarını yaparak yürüyüş kortejinde yerini aldılar. TKP/ML taraftarları “Yaşasın 1 Mayıs” pankartını açarak en önde sloganlarla 1. Mayıs’ı selamladılar. PARTİZAN “100. yıl Ekim Devrimi” pankartı dikkat çekiciyidi ve devrimci demokratlar tarafından beğeni

No comments:

Post a Comment