Temmuz ayında Hamburg’da gerçekleşen G20 protestolarına katılan eylemcilerin evleri basıldı ADHK Hamburg örgütlülüğü yazılı bir açıklama yaptı ve “Hiçbir baskı mücadelemizden geri adım attıramayacak” dedi
HABER MERKEZİ (06-12-2017) – Almanya’da Temmuz ayında gerçekleşen G20 protestolarına katılanlara yönelik polis baskınları düzenlendi. Farklı kentlerde bulunan 20 evde polis arama yaptı.
Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK)’na bağlı Hamburg örgütlülüğü de duruma ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, “Hiçbir baskı mücadelemizden geri adım attıramayacak” dedi.
Yapılan açıklama şu şekilde;
“Hamburg’da Temmuz 2017’de gerçekleştirilen G20 zirvesi sürecindeki G20 karşıtı protesto eylemlerine katılanlara karşı bu sabah Almanya genelinde Hamburg, Hannover, Bremen Braunschweig, Göttingen ve Stuttgart şehirlerinde eş zamanlı polis baskınları gerçekleştirildi.
G20 sürecinde sergiledikleri azgınca saldırıları manipüle etmek ve o süreçte Hamburg şehrinde olağanüstü hali aratmayan şekilde Hamburg şehrini polis ablukasına alan kendi hukuksuz faşizan devlet terörünün üzerini örtmek için, G20 zirvesinin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen bugün sabah Almanya genelinde Enternasyonal devrimci faaliyet yürüten kurum faaliyetçilerinin evlerine ve kurumlara yönelik eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Örgütlü devrimci ve ilerici güçleri korku, baskı ile kontrol altına almaya çalışan anlayış diğer yandan da emperyalist tekellerin çıkarları doğrultusunda gelişen faşist terör örgütleri koruyup kollamaktadır. Özellikle iki gün önce Hannover’de AFD kongresini protesto eden devrimci ve ilerici güçlere uygulanan şiddet ve saldırılar var olan demokrasi anlayışını açık bir şekilde gözler önüne sermektedir. AFD’nin de özellikle son süreçte bu kadar hızlı örgütlü bir şekilde nasıl büyüdüğünün kanıtıdır.
Faşist ve ırkçı güçleri koruyarak halkın ilerici devrimci güçlerine bu şekilde saldırmalarının tek nedeni örgütlü güçlerden korkmalarıdır. Bugün gerçekleştirilen baskınlarda bu güçleri sindirmenin bir parçasıdır. G 20 sürecinde gözaltına alınan ve tutuklananlara verilen yüksek cezalar da göstermektedir ki bizlerin birlikte ve örgütlü mücadelemizden korkmaktalar ve onların korkularını büyütmeye devam edeceğiz. Bu tamamen ezen ile ezilenler arasındaki savaşta ezenlerin ezilen halk kitleri karşısında psikolojik üstünlük sağlama taktikleridir. Bugün gerçekleştirilen bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız. Devlet terörüne polis şiddetine ve tüm haksızlıklara karşı haklı ve meşru mücadele yürütenlerin yanında olacağımızı belirtiyoruz.
Emperyalizme, kapitalizme faşizme ve her türden gericiliğe karşı hiçbir baskı bizleri mücadelemizden geri adım attıramayacaktır.”