Sunday, April 29, 2018

TİKKO Gerillası Gül Kaya Sonsuzluğa Uğurlandı




Dersim Aliboğazı’nda şehit düşen TKP/ML -TİKKO gerillalarından Gül Kaya bugün öğlen saatlerinde Antep Nizip’e bağlı Köseler köyünde sloganlar ve marşlar eşliğinde toprağa verildi.
Jandarmanın iki gündür abluka uyguladığı köyde cenazeye katılan kitleye baskı ve tehditler devam ediyor. Cenaze için gelenlerin köye girişi jandarma tarafından engellenirken girebilenlere ise GBT uygulaması yapıldı. Yine cenaze için gelen kırk araçlık HDP konvoyunun köye girişine izin verilmedi.
Kadınların omuzlarında, sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde morgdan alınarak mezarlığa getirilen Gül Kaya’nın cenaze töreninde, başta Nergis ve Çiğdem olmak üzere tüm devrim ve komünizm şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Cenaze marşlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.
PŞTA adına yapılan konuşmada, Gül Kaya’nın yirmi beş yıllık ömrüne onurlu bir yaşamı sığdırdığı, özgürlük ve eşitlik için toprağa düştüğü belirtilerek tüm köylülerinin de Gül’ü ve mücadelesini sahiplenmesi gerektiği belirtildi.
Slogan atıldığı gerekçesiyle jandarma tarafından hakaret ve tehdit içeren anonslar yapılırken Gül Kaya defnedildikten sonra cenazeye katılan kitleye GBT işlemi yapıldı. Gül Kaya’nın ablası Aysel Kaya Vurucu ve abisi Ercan Kaya jandarma tarafından gözaltına alınarak savcılık işlemleri için Nizip Adliyesi’ne sevk edildiler. Köydeki abluka devam ederken bir yandan da ek askeri birlik takviyesi yapılıyor. Köye jandarmanın dışında korucuların da getirildiği görüldü.

No comments:

Post a Comment