Sunday, June 17, 2018

Berlin - FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA! - ATİF, Almanya YDG ve Yeni Kadın’dan Dayanışma Çağrısı:


Berlin polisi 13 Haziran Çarşamba günü Berlin Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Civaka Azad’ın bürosuna sabah saat 5.30’da kapıları kırarak girmiş ve kurumları talan ederek arama yapmıştır.Aynı saatlerde kurum yöneticilerinin de evleri basılarak aramaya maruz bırakılmıştır. Alman devletinin Kürt kurumlarına yönelik bu türden saldırıları ilk değildir. Almanya’nın bir çok şehrinde Kürt kurumları basılmış, metaryallerine el konulmuş, çalışmaları engellenmek istenmiştir. Almanya çapında Kürt halkının politik ve kültürel sesi olmaya çalışan bir çok kurumun varlığından Alman devleti büyük rahatsızlık duymuktadır.
Demokratik örgütlenmelerini sürdüren ve Türk devletinin Kürt halkına yönelik vahşi saldırı ve katliamlarına karşı kamuoyu çalışması yürüten, Kürt halkının direnişinin Almanya’daki sesi olmaya çalışan Kürt kültürel ve politik kurumları, özellikle son yıllarda Alman devletinin faşist Türk devleti ile geliştirdiği kirli politik, ekonomik ve askeri ilişkiler parelelinde yoğun baskılarla karşı karşıya kalmaktadır. Berlin polisinin gerçekleştirdiği bu son saldırı, Erdoğan hükümetine açık bir seçim desteğidir. Alman devleti göçmen ve yerli ilerici, devrimci politik yapılanmalara karşı tırmandırdığı saldırılara ve kriminalize etme faaliyetlerine son vermelidir.
Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu, Almanya YDG ve Almanya Yeni Kadın olarak, Alman devletinin Kürt kurumlarına yönelik saldırılarını kınıyor, tüm ilerici devrimci güçleri bu saldırılara karşı Kürt halkının kültürel ve politik kurumları ile dayanışmaya çağırıyoruz!
FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA!
YAŞASIN DEVRİMCİ DAYANIŞMA!
Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu
Almanya Yeni Demokratik Gençlik 
Almanya Yeni Kadın“

No comments:

Post a Comment