Tuesday, December 6, 2022

PCI(Maoist) statement for 22° anniversary PLGA in greek traslation

Κ.Κ. Ινδίας (Μαοϊκό): Για την 22η επέτειο από την ίδρυση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού

Παρατίθεται ακολούθως η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού) με αφορμή την 22η επέτειο από την ίδρυση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού, τον οποίο το κόμμα καθοδηγεί. Η ανακοίνωση περιέχει πολλά απολογιστικά στοιχεία για τη δράση του ΛΑΑΣ τον χρόνο που πέρασε. Η κρίσιμη φάση στην οποία έχει εισέλθει το επαναστατικό κίνημα στην Ινδία, όπως εύκολα μπορεί να συναχθεί από την ανακοίνωση, ειδικά αν συγκρίνει κανείς τα παρατιθέμενα στοιχεία με αυτά από προηγούμενα έτη, επιτάσσει την ένταση των προσπαθειών για δημιουργία πιο σταθερών δομών έκφρασης αλληλεγγύης προς το κίνημα αυτό.

***

Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό)

Κεντρική Επιτροπή

Δελτίο Τυπου

28 Νοέμβρη 2022

Να γιορτάσουμε την 22η επέτειο του ΛΑΑΣ!

Να εντείνουμε την ταξική πάλη και τον αντάρτικο πόλεμο!

Να νικήσουμε την επίθεση SAMADHAN και να προωθήσουμε τον Λαϊκό Πόλεμο!

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού) καλεί όλο το κόμμα, τις μονάδες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού (ΛΑΑΣ), τις Επαναστατικές Λαϊκές Επιτροπές, τις μαζικές οργανώσεις και γενικά τους επαναστάτες να γιορτάσουν την 22η επέτειο από την ίδρυση του ΛΑΑΣ στις 2 Δεκέμβρη 2022, σε επαρχιακές και αστικές περιοχές σε όλη τη χώρα, μεγαλειωδώς και με επαναστατικό ενθουσιασμό. Καλεί, επίσης, να νικήσουμε την αντεπαναστατική επίθεση SAMADHAN (σ.parapoda: Αρκτικόλεξο συνόλου στρατηγικών ενάντια στο κόμμα,, με τα γράμματα να αντιστοιχούν στα εξής: S-Έξυπνη Ηγεσία, Α-Επιθετική Στρατηγική, Μ-Κινητροδότηση και Εκπαίδευση, Α-Πρακτική Πληροφόρηση, D-Δράση στη βάση πινάκων μέτρησης δραστηριότητας και μέτρησης αποτελεσμάτων ανά περιοχή, Η-Τεχνολογία δημιουργίας Ζωνών Ασφαλείας, Α-Πλάνο Δράσης για κάθε περιοχή και Ν-Μη πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Σαν λέξη, σημαίνει «λύση».), να διευρύνουμε και να εντείνουμε την ταξική πάλη και τον αντάρτικο πόλεμο, να βελτιώσουμε τη μαζική βάση και να προωθήσουμε τον Λαϊκό Πόλεμο.

Μαχητές και μαχήτριες του ΛΑΑΣ

Με αφορμή την επέτειο αυτή, η ΚΕ απευθύνει επαναστατικό χαιρετισμό σε όλες τις κομματικές επιτροπές, τις διοικήσεις, τους διοικητές και τους μαχητές του ΛΑΑΣ, τα μέλη του κόμματος, τις Επαναστατικές Λαϊκές Επιτροπές, τους ηγέτες και τα μέλη των Μαζικών Οργανώσεων, τα μέλη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής και τους επαναστάτες και όλους τους συντρόφους στον πολιτικό, τον στρατιωτικό, τον οργανωτικό, τον τεχνικό και τον πολιτιστικό τομέα. Εκφράζει την ελπίδα οι σύντροφοι που έχουν τραυματιστεί σε αντάρτικες δράσεις να αναρρώσουν σύντομα.

Η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή αποτίνει ευλαβικά επαναστατικές τιμές στους ηρωικούς-ές αντάρτες-ισσες που έδωσαν τη ζωή τους τον περασμένο χρόνο. 132 σύντροφοι-ισσες έγιναν μάρτυρες σε όλη τη χώρα σε μια περίοδο 11 μηνών.

Η κεντρική και οι πολιτειακές κυβερνήσεις ξεκίνησαν το Μάη του 2017 την αντεπαναστατική στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση SAMADHAN, με σχέδιο εντός πέντε ετών να εξαλείψουν το Ινδικό Επαναστατικό Κίνημα. Με σκοπό να ηττηθεί η επίθεση αυτή, ο ΛΑΑΣ ενέτεινε, υπό την ηγεσία του κόμματός μας, τον Λαϊκό Πόλεμο-Αντάρτικο Πόλεμο, όλη αυτή την περίοδο. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε από αυτό τη συμμετοχή του λαού και της λαϊκής πολιτοφυλακής σε αυτόν τον πόλεμο. Έτσι, η κεντρική κυβέρνηση, τον περασμένο Σεπτέμβρη, επανεξέτασε την επίθεση και υιοθέτησε άλλο ένα σχέδιο δράσης μονοετούς διάρκειας.

Ο ΛΑΑΣ διεξήγαγε σχεδόν 200 αντάρτικες πολεμικές επιχειρήσεις στις διάφορες αντάρτικες ζώνες και τις περιοχές κόκκινης αντίστασης σε όλη τη χώρα, υπό την ηγεσία του κόμματός μας, σε μια περίοδο 11 μηνών, από το Δεκέμβρη του 2021 ως το Νοέμβρη του 2022. Με αυτές, 31 μέλη αστυνομικών, παραστρατιωτικών και κομάντο δυνάμεων εκτελέστηκαν και 154 τραυματίστηκαν. Απαλλοτριώθηκαν 7 σύγχρονα όπλα και εκατοντάδες τεμάχια πυρομαχικών και άλλο πολεμικό υλικό. Εκτελέστηκαν 69 πληροφοριοδότες της αστυνομίας, 7 πολιτικά στελέχη κομμάτων των εκμεταλλευτριών τάξεων, 6 εχθροί του λαού και 6 προδότες. Καταστράφηκε περιουσία της κυβέρνησης και των κομπραδόρων γραφειοκρατών καπιταλιστών. Οι δυνάμεις του ΛΑΑΣ αντιστάθηκαν σε περίπου 100 επιχειρήσεις αυτών των δυνάμεων.

Εν συντομία, οι δυνάμεις μας του ΛΑΑΣ προέβησαν σε σχεδιασμένες και απρογραμμάτιστες ενέδρες, δράσεις ελευθέρων σκοπευτών, παγιδεύσεις, ενέργειες από απόσταση, δράσεις σαμποτάζ εναντίον των ενόπλων δυνάμεων του εχθρού, απαλλοτρίωσαν προμήθειές τους, εξάλειψαν πληροφοριοδότες, αντεπαναστάτες, εχθρούς του λαού, πολιόρκησαν αστυνομικούς σταθμούς με αυτοσχέδιο πυροβολικό και έσκαψαν τρύπες-παγίδες στους δρόμους (σ.parapoda: Με αιχμηρά αντικείμενα στο λάκκο).

Φωτογραφία από κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία αστυνομικών σταθμών.

Διεξάγονται ευρείας κλίμακας λαϊκοί αγώνες στη Νταντακαράνυα και τη Μπιχάρ-Τζάρκχαντ τα τελευταία δύο χρόνια ενάντια στη δημιουργία αστυνομικών σταθμών, ορυχείων, δρόμων-γεφυρών, φραγμάτων, ενάντια στις σφαγές από την αστυνομία και, γενικά, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές εταιρίες, τις εταιρίες των κομπραδόρων γραφειοκρατών καπιταλιστών, ενάντια στην κεντρική και τις πολιτειακές κυβερνήσεις, ενάντια στους ντόπιους κομπραδόρους των και ενάντια στην επιχειρηματικοποίηση και στρατιωτικοποίηση. Χιλιάδες λαού κινητοποιούνται σε αυτούς τους αγώνες.

Σε πολλές περιοχές της χώρας, πέραν αυτών του κινήματος, ο λαός αγωνίζεται ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολυεθνικές επιχειρήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους των ντόπιων κομπραδόρων καπιταλιστών, τα διάφορα είδη υποδομών που η κεντρική και οι πολιτειακές κυβερνήσεις ανακοινώνουν ότι θα οικοδομήσουν όπως δρόμοι, φράγματα, ορυχεία, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας. Κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων που φυλακίστηκαν σε χαλκευμένες υποθέσεις όπως η Μπίμα Κορέγκαον (σ.parapoda: Στις 2/1/2018 γιορταζόταν η 200ή επέτειος της μάχης του Κορέγκαον την πρωτοχρονιά του 1818, ανάμεσα στη στρατιά του Πέσουα – αντίστοιχου του πρωθυπουργού – της ινδικής κοινοπολιτείας των Μαράθα, που είναι ανώτερης κάστας, και στρατεύματα της Βρετανικής Εταιρίας Ανατολικών Ινδιών, που αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από τους «ανέγγιχτους» Μάχαρ. Παρότι συμμετείχαν για λογαριασμό των Βρετανών, σήμερα εκτιμάται από τους Νταλίτ ως νίκη επί των ανώτερων καστών. Στους εορτασμούς, που συμμετείχαν κυρίως Νταλίτ, επιτέθηκαν συμμορίες βραχμανιστών ινδουιστών με 1 νεκρό, 30 τραυματίες και 300 συλλήψεις. Οι έρευνες για τις συγκρούσεις οδήγησαν, όχι σε μαζικές συλλήψεις των επιτιθέμενων, αλλά στο σκάρωμα από τις αρχές της φανταστικής κατηγορίας σε βάρος υπερήλικων και άλλων επιφανών αγωνιστών των πόλεων για σχεδιασμό δολοφονίας του Μόντι, με το φόρτωμα ενοχοποιητικών στοιχείων στους υπολογιστές κάποιων από αυτούς) και για την κατάργηση φασιστικών νόμων όπως ο UAPA (σ.parapoda: Νόμος «Περί Πρόληψης Παράνομων Δραστηριοτήτων», δηλ. δραστηριοτήτων ενάντια «στην ακεραιότητα και την κυριαρχία» της Ινδίας, o οποίος περιορίζει την ελευθερία έκφρασης και λόγου, το δικαίωμα συνάθροισης και το δικαίωμα της ίδρυσης ενώσεων).

Σε 30 περίπου χώρες, υπό την ηγεσία της Διεθνούς Επιτροπής Υποστήριξης προς τον Λαϊκό Πόλεμο στην Ινδία (ICSPWI) μεγαλώνει το κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στη φασιστική επίθεση των κομπραδόρικων αρχουσών τάξεων στο κόμμα μας και το επαναστατικό κίνημα και προς υποστήριξη προς τον Λαϊκό Πόλεμο στην Ινδία.

 

No comments:

Post a Comment