Tuesday, February 17, 2015

Turkey for Özgecan Aslan


Kadınlar sokakları işgal ediyor

bursa ozgecan aslan eylem 2Özgecan Aslan’ın bıçaklanarak katledilmesi ve yakılarak bir dereye atılması Bursa’da kitlesel bir şekilde protesto edildi
BURSA (17-02-2015)- Tarsus’ta evine gitmek için bindiği minibüs şoförü tarafından tecavüz edilip bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedi yakılarak dere kenarına atılan Özgecan Aslan için kadınlar erkek egemen sisteme başkaldırıyorlar.
“ Özgecan Aslan ölümsüzdür”

Kadınlar sokakları zaptetti

ozgecan eylemi1Aralarında DKH’lilerinde bulunduğu kadınlar Okmeydanı’nda ve Örnektepe mahallelerinde bir araya gelerek Özgecan için öfkelerini sokaklara taşıdı
İSTANBUL (16-02-2015)- Dün saat 18.00’de Okmeydanı Sağlık Ocağı önünde “Özgecan’ı Unutmayacağız” pankartını açan Okmeydanı Kadınları, önce Okmeydanı sokaklarında, yeniden Okmeydanı Sağlık Ocağı önüne yürüdü.
Yürüyüş sırasında megafondan çekilen ajitasyonda, sahte gözyaşı dökenlerin Özgecan’ın katliamına ferman çıkaranlar olduğunu söyledi.

Ülke genelinde kadınların dinmeyen öfkeleri katlanarak sokaklara akmaya devam ediyor. Bursa’da dün akşam saatlerinde Mahfel’de toplanan binlerce kadın “Özgecan’ımızın hesabını soracağız” ,”Kadın cinayetlerini durduracağız “diyerek Bursa’nın en işlek meydanı olan Heykeli trafiğe kapatarak hesap sordular. Mahfel’den yürüyüşe başlayan binlerce kadına erkeklerden de büyük destek vardı.Kadınlar bundan sonra artık hiç bir erkeğin istediği gibi kadın öldüremeyeceğini,öldürülen her kadın için alanları işgal edip örgütlü bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz vurgusu ile eylemi sonlandırdı.


“Özgecan Aslan’ın hesabını kadınlar soracak!”

ydgli kadinlar dersim eylemDersim’de Seyit Rıza Meydanı’nda Özgecan Aslan’ın katledilmesini protesto etmek amacıyla YDG’li kadınların gerçekleştirdiği basın açıklamasına DGH de destek verdi
DERSİM (16.02.2015)- Dersim’de YDG’li kadınların Özgecan Aslan’ın katledilmesini protesto etmek amacıyla bir eylem gerçekleştirdi. Eyleme DGH’liler de destek verdi.
Sanat Sokağında saat 12.00 da bir araya gelerek Okullar Caddesinden sloganlarla Seyit Rıza Meydanına yürüyen kitle burada bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında son dönemde giderek artan kadın katliamlarının katlanılmaz hale geldiğini belirtilerek kadınların evde, sokakta, iş yerinde, hatta Özge’de olduğu gibi evelerine gitmek için bindikleri minibüste şiddetin her türlüsüne maruz kalarak ölümle burun buruna geldikleri kaydedildi.
Yapılan açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:
“ Özgecan’ın katillerini çok iyi tanıyoruz. Özgecan’ın katilleri erkek, devlet, yargı birliğidir. Kadın katliamlarını engellemeyen, katilleri aklayan tüm devlet kurumları kadın katliamlarının ortağıdır.

Kadıköy’de Özgecan için kitlesel yürüyüş gerçekleştirildi

Kadkymanset2Özgecan Aslan’ın Mersin’de üç erkek tarafından katledilmesinin ardından dün akşam Kadıköy’de kitlesel bir yürüyüş düzenlendi
İSTANBUL (15-02-2015)- Dün saat 19.00’da Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun çağrısıyla Kadıköy Boğa Heykeli’nde bir araya gelen binlerce kadın, caddeyi trafiğe kapatarak Rıhtım’a yürüdü. Yürüyüşte erkek egemenliğine ve AKP iktidarına yönelik tepki yansıtılırken, kadın katliamlarının politik olduğuna dair vurgularla kadın mücadelesinin yöntemine ilişkin dövizler taşındı. Yürüyüş sırasında “Özgecan Aslan ölümsüzdür” , “Özgecan’ın hesabı sorulacak” , “Erkek vuruyor devlet koruyor” sloganlar atıldı.
Rıhtım’da oturma eylemi yapıldı

No comments:

Post a Comment