Friday, September 6, 2024

Joint Declaration for Palestine - turkish traslation - towards International week of action support Palestinian Resistance 7th octobre (7-13 October)

 

Filistin İçin Uluslararası Ortak Deklarasyon - Eylemleri yoğunlaştırın ve Filistin mücadelesini destekleyen militan, kitlesel hareketin giderek daha güçlü bir şekilde ilerlemesini sağlayın!

Filistin için yeni bir ortak deklarasyon başlatıldı ve Avrupa'dan Asya'ya Latin Amerika'dan ABD'ye Avustralya'dan Çin'e kadar dünyanın dört bir yanından imza ve destek almaya devam ediyor.

Tüm parti ve kuruluşları destek ve imzaya çağırıyoruz

Bu Ortak Açıklama, 7 Ekim'de (7-13 Ekim) uluslararası bir eylem haftası düzenlenmesi çağrısında bulunmaktadır.

Eylemleri yoğunlaştırın ve Filistin mücadelesini destekleyen militan, kitlesel hareketin giderek daha güçlü bir şekilde ilerlemesini sağlayın!

Terör devleti İsrail'in Filistin halkına yönelik canice saldırılarının başlamasından bu yana 11 aydan fazla zaman geçti. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40.000'den fazla Filistinli öldürüldü ve 100.000'den fazlası yaralandı.

Siyonistler bombardımanları, katliamları ve işgalleri sırasında bir milyondan fazla Filistinliyi Gazze'nin güneyine doğru göç etmeye zorladı. Hiç şüphesiz Siyonist soykırımcılar Gazze Şeridi'nin güneyini işgal etmek için bir operasyon yürütmektedir. Siyonistler Filistin halkını yok etmek, topraklarını ve kaynaklarını ele geçirmek istiyor, Filistinlileri Mısır'daki Sina çölüne itmeye çalışıyor, bu da tüm Filistin topraklarının nihai işgali için yolu açık bırakan eski bir zorla yerinden etme planı.

Gazze'nin güneyindeki Refah, Filistinliler için bir sığınak haline geldi ve İsrail güçleri insani yardımın ulaşmasını engellerken yaklaşık bir buçuk milyon insanı bombardıman altında yaşadıkları küçük bir alanda topladı.

Refah'taki Filistinli nüfus, Siyonistlerin sürekli saldırılarının sonucu olarak içme suyu eksikliği, hijyen tesislerinin eksikliği, gıda güvensizliği, iyi durumda hastane ve barınak eksikliği nedeniyle bulaşıcı hastalıklardan muzdarip olduğundan, bu durum insani krizi daha da kötüleştirmektedir. Birçok çocuk sadece bombalar altında değil, bakım ve gıda eksikliği nedeniyle de ölmektedir. Bir BM sağlık kuruluşunun raporlarına göre, 5 yaşın altındaki Filistinli çocukların yaklaşık %80'i her gün yemek yiyemiyor.

Bu durum, Siyonistlerin Filistin halkına sivil katliamının ötesinde şiddet eylemleriyle ahlaki olarak da saldırma girişimiyle birleşiyor. Tapınakların, evlerin, okulların, üniversitelerin, hastanelerin önceden planlanmış yıkımı, su ve enerji yoksunluğu ile birleştiğinde, Filistinlilerin yaşamlarına şiddetle vuruyor, umutlarını yok ediyor, onları yavaş ölüme maruz bırakıyor.

Hastane kuşatmaları savaşın temel kurallarını ihlal etmekte, hasta ve yaralıların bakımı için altyapıyı yok ederek, sağlık personelini öldürerek ve yakın bölgeleri kuşatarak ciddi etkilere neden olmaktadır. Filistin halkı, acılarıyla alay eden ve onları küçümseyen, evlerinin yıkıntıları üzerinde dans eden ve eylemlerini yüceltmek için alçakça sahneler çeken Siyonist güçlerin askerlerine, grotesk TV spotlarına katlanmak zorunda kalıyor. Sosyal medyadaki videoları Filistin karşıtı konuşmalarla dolu, İsrailli yöneticilerin ırkçı açıklamaları ve çocuklara çocukluktan itibaren Filistinlilerden nefret etmeyi öğreten şiddet eğitimi ile birleşiyor.

Filistin halkına yönelik soykırım sadece İsrail Siyonizm'inin işi değildir. Destek veren emperyalist devletler, özellikle ABD, İngiltere ve diğer Avrupalı emperyalist hükümetler, Almanya, Fransa, İtalya vb. suç ortağı olarak sorumludur.

ABD emperyalistleri Ortadoğu'daki bekçi köpeklerini kayıtsız şartsız desteklemektedir. BM Güvenlik Konseyi'ndeki veto yetkilerini kullanarak her türlü barış girişimini engellemekte, askeri güçlerini arttırmak için Siyonistlere silah ve para göndermekte ve yakın zamanda, birçoklarının tarihi olarak nitelendirdiği bir hamleyle, ABD Kongresi, Siyonist siyasi liderlerin tutuklanmasını emrettiği için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yaptırım uygulanmasını öngören bir tasarıyı onaylamıştır.

Tüm bunlara karşın Filistin halkı ve direniş örgütleri, bu koşullar altında kahramanca bir direniş sergileyerek işgal ve soykırım birliklerine darbeler indirmeye devam etmektedir. Bu direnişe azami desteğimizi ifade ediyoruz.

Filistin halkına yönelik soykırım, Ekim ayından bu yana hiç durmayan uluslararası dayanışmayı ateşledi. Dünya proleterleri ve halkları, vahşi Siyonist saldırıyı kınayarak Filistin'in kurtuluşu davasını yüksek tuttular.

Gerici devletlerin baskısına direnen kitleler, saldırganlığın durdurulmasını talep eden, İsrail şirketlerine ve Siyonistleri destekleyenlere karşı boykotu geliştiren, İsrail ile ilişkilerin ve anlaşmaların kesilmesini talep eden toplantılar ve büyük gösteriler düzenledi; son aylarda ABD'den Avrupa'ya ve dünyanın dört bir yanında üniversiteleri, sokakları ateşe veren ve 60'lı ve 70'li yıllardaki Vietnam halkının davasıyla dayanışma hareketini hatırlatan öğrenci hareketinin olağanüstü gelişimine kadar.

Kitlelerin baskısı altında bazı hükümetler İsrail ile ilişkilerini kesmiş ve bazı uluslararası kuruluşlar yasal işlem başlatmak zorunda kalmıştır. Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika tarafından sunulan ve diğer devletler tarafından da desteklenen, Siyonistlerin Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyonları derhal durdurması talebini kabul etti. Uluslararası Ceza Mahkemesi, Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant hakkında tutuklama emri çıkardı. Ancak aynı zamanda Hamas liderlerinin de tutuklanmasını emretti. Bu son durum UCM'nin ezenlerin şiddeti ile ezilenlerin şiddetini eşitleyen burjuva karakterini göstermektedir.

Bu durum karşısında, eylemleri yoğunlaştırmak ve Filistin davasını destekleyen kitlesel militan hareketin giderek daha güçlü bir şekilde ilerlemesini sağlamak artık her zamankinden daha gereklidir. Halk baskısı dayanışma grevlerine, İsrail'i destekleyen hükümetlere ve dünyanın her köşesindeki İsrail Büyükelçiliklerine karşı giderek sertleşen eylemlere kadar yükselmelidir.

Marksist-Leninist-Maoist komünist parti ve örgütler, ortak kitlesel talepler etrafında bu harekette giderek daha ön saflarda yer almalıdır:
İsrail askerlerinin Gazze Şeridi ve Batı Şeria'yı terk etmesi talebi;
Emperyalist birliklerin bölgeyi terk etmesini ve Ortadoğu'da İsrail devletini destekleyen ve Filistin halkıyla dayanışma içinde olan güçlere karşı, Kızıldeniz'de, Lübnan'da vb. askeri eylemlerini durdurmasını talep edilmeli
İsrail ile diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerin kesilmesini talep edilmeli;
Siyonist yöneticilerin savaş suçları ve soykırımdan yargılanmasını talep edilmelidir.

Aynı zamanda, Filistin halkıyla dayanışma ve Siyonist soykırımı kınama gösterilerinde, ABD emperyalizmi tarafından desteklenen Netanyahu hükümetinin büyük destekçisi Modi'nin faşist Hindutva devleti tarafından Hindistan'da yerli, kabile halklarına karşı yürütülen eylemin de kınanması çağrısında bulunuyoruz. 'Kagaar Operasyonu' adı verilen bu soykırım kampanyasında katliamlar ve zorla sürgünler gerçekleştirilmekte, siviller ve kabile halklarının liderleri, sosyal aktivistler ve devrimci önderler öldürülmekte; karşı çıkan gazeteciler ve insan hakları savunucuları ise zulme uğramaktadır. Hintli kitlelerin kurtuluş mücadelesini, kitlelerin anti-emperyalist halk savaşını boğmayı amaçlayan bir operasyon.

Dünya işçileri ve halkları, her ülkede devrimlerin zaferi ve dünya proleter devriminin ilerlemesiyle mümkün olacak olan halkların kapitalist, emperyalist sömürü ve baskıdan kesin kurtuluşu, her türlü baskı ve sömürünün yeryüzünden sökülüp atılması mücadelesi içinde Filistin halkının direnişini ve ulusal kurtuluş savaşını desteklemelidir.

Proleterler ve dünya halkları, emperyalizme karşı birleşelim!

Yaşasın Filistin halkının kurtuluş mücadelesi!

Özgür Filistin!

i̇mzalarin açik li̇stesi̇

Hindistan Halk Savaşını Destekleme Uluslararası Komite

Afganistan Komünist (Maoist) Partisi

Avustralya Komünist Partisi (Marksist-Leninist)

Türkiye Komünist Partisi - Marksist Leninist (TKP-ML)*

Komünist İşçi Sendikası (mlm) Kolombiya

Galiçya Maoist Komünist Partisi İnşaat Komitesi

Maoist Komünist Parti - İtalya

Purbo Bangla Proleter Partisi (PBSP)/Bangladeş*

İran Kızıl Yolu (Maoist grup)

Devrimci Çalışma Grubu (ABD)

Uruguay Devrimci Komünist Partisi

Çin Proleter İttifakı Komünist Partisi*

metin ve imza için şu adrese yazın

ICSPWI csgpindia@gmail.com

Lal Salaam

*not ile



No comments:

Post a Comment