Tuesday, May 5, 2015

1 Mayıs’ IN TURKEY

1 Mayıs’ta gözaltına alınanlardan 20 kişi tutuklandı

Unknown1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak isteyen emekçilere polisin müdahalesinde gözaltına alınan 240 kişiden 20 kişi tutuklandı.
Bir çoğu polis tarafından darp edilerek gözaltına alınan, emniyette ve sağlık kontrollerinde polis işkencesine maruz kalan gözaltındakilerin bir kısmı 2 Mayıs’ta bir kısmı dün adliyeye sevk edilmiş sevk Anasayfa , Haberler , Dersim’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Dersim’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

SAM_0435Dersim: Proleteryanın direniş ve kavga günü olan 1 Mayıs bugün Dersim’de büyük bir coşkuyla kutlandı.
Devrimci, demokrat, yurtsever demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla sabah Dersim sokaklarında toplana halk; Seyit Rıza Meydanı’na doğru yürüdü.
Sanat Sokağı’na, saat 10.00’a çağrı yapan Partizan da “Onu Anıyor, Sahipleniyoruz”  Partizan imzalı büyük bir İbrahim Kaypakkaya pankartıyla 11.30’da yürüyüşe başladı. Yüzlerce kişiyle “Şan Olsun Proleterya’nın Kavga Günü 1 Mayıs’a”,  “ATİK ve Yeni Kadın Yalnız Değildir”, “Saldırıları Boşa Çıkaracağız”, “Gezi İsyanımız, Kobanê Zaferimiz, Aşacağımız Barajın Teminatı 1 Mayıs’tır” gibi bir çok pankartla yürüyen Partizan; ajitasyonlarla Taksim’de direnenlere selam günderirken; ATİK ve Yeni Kadın’a yapılan saldırıları da kınadı. “Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya”, “Umut dağlarda Partizanlarda”, “Yaşasın 1 Mayıs, Bijî Yek Gulan” gibi bir çok slogan atarak yürüyen kitle; yürüyüş esnasında Partizan andını da okudu.
Seyit Rıza Meydanı’na “Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya” sloganlarıyla alana giriş yapan Partizan, kitle tarafında alkışlarla karşılandı. Ardından Partizan`cılar meydanın karşısındanki Eski Askeri Kışla’dan büyük bir Kaypakkaya posterini ve Partizan pankartını sallandırarak; kitleyi selamladı.
Ayrıca Dersim Liseli Gençlik ve Yeni Demokrat Gençlik de ortak pankart açarak Partizanla yürüdü. “Ne YGS Ne LYS, Geleceksizliğe Edî Bese” pankartıyla yürüyen gençlik de sık sık “Yaşasın 1 Mayıs, Bijî yek Gulan”, “Gençlik gelecek gelecek ellerimizde” sloganlarıyla yürüdü. 8 kişi tutuklanmıştı.
Dün de tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden 12’si “örgüt propagandası” ve “2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet” iddiasıyla tutuklandı ve toplam tutuklama sayısı 20’ye çıktı.
Gözaltındaki 220 kişi ise serbest bırakıldı.

istanbul`da çatışmalı 1 Mayıs! 245 kişi gözaltında !

IMG_7278İstanbul: Bugün, sendikaların ve meslek örgütlerinin çağrısıyla 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için Okmeydanı Hastanesi önünde toplanan kitleye polis saldırdı
Aralarında Partizan, HDP, ESP, Yeni demokrat Gençlik (YDG), Devrimci Demokrat Sendikal Birlik (DDSB) ve Yeni Demokrat Kadın (YDK)’ın da bulunduğu örgütlerin, “1 Mayıs’ta Taksim alanındayız” sloganları atmasıyla polis plastik mermi ve biber gazıyla saldırıya geçti.
Yüzlerce polisin ablukaya aldığı Okmeydanı ve Çağlayan adliyesi civarında polis kimlik sormadan çok sayıda gözaltı yaptı.
Polisin Okmeydanı Hastanesi önünde kitlenin toplanmasına izin vermemesi üzerine kurumlar Okmeydanı Mithat Paşa Caddesi’ne çağrı yaptı.
Burada kitleye, biber gazı ve ses bombasıyla saldıran polise, TKP/ML-TİKKO-TMLGB, MLKP, CEPHE ve YDG-H militanları Molotof kokteyli, Havai fişek ve sapanlarla karşılık verdi.
Burada polise karşılık veren TKP/ML-TİKKO-TMLGB militanları, “Önderimiz İbrahim Kaypakkaya”, “Yaşasın Partimiz KP/ML halk ordusu TİKKO-TMLGB”, “Faşistlerden hesap lafla sorulmaz bizde hesapları namlular sorar”, “Her yer taksim her yer direniş” gibi sloganlar atarak barikata yüklendi. Çatışmalar esnasında polis ismini öğrenemediğimiz bir Partizan okurunu zorla akrebin arkasına bindirilerek kaçırılmaya çalıştı.
Çok sayıda gözaltının gerçekleştiği eylemin ardından militanların iradesiyle eylem sonlandırıldı.
Okmeydanı’ndan çıkmaya çalışan bir aracın önünü kesen polis 24 Partizan okurunu ve Nilüfer Çelik isimli YDK aktivisti gözaltına aldı. Gözaltına alınan İsmini öğrenemediğimiz Hasan isimli bir Partizan okuru darp edilerek ve ters kelepçeyle gözaltına alındı. Gözaltına alınan 25 Partizan okuru  Tülin Manço Ortaokulu’nda tutuluyor. 25 kişinin isimleri şu şekilde: Aykut Babacan, Ersin Er, Serkan Yılmaz, Aykut Er, Muharrem Çakmak, Bayram Karaduman, Gökhan Uzun, Duran Ay, Can Akın, Himmet Yıldız, Uğur Demir, Mutlu Karakoç, Bülent Çetin, Uğur Şengül, Onur Gül, Nilüfer Çelik, Bülent Aras, Erdem Barut, Doğacan Seçer, Haydar Korkmaz, Nevroz Yıldırım, Hıdır Hüngül, Mesut Aras, Doğan Sardoğan, soyadını öğrenemediğimiz Hasan. Hasan’ın polis tarafından ters kelepçe takılarak alındığı öğrenilirken yüzünden de yaralandığı gelen bilgiler arasında.

İstanbul’da 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak istedikleri için polisin saldırısına maruz kalarak gözaltına alınanların sayısı 245’e ulaştı.
Kriz Masası, 245 kişi için gözaltı bildirimi yapıldığını, sayının artabileceğini bildirdi.
Gözaltına alınanlar arasında yaralılar da bulunuyor. Bir kişi gaz fişeği ile yaralanırken, bir kişi de kolundan yaralandı. 11178284_1035906066437141_8094972974601829505_netha-20150501-okmeydani-09_displayetha-20150501-okmeydani-22_displayetha-20150501-okmeydani-11_display

No comments:

Post a Comment