Saturday, July 31, 2021

MKP: Yoldaş Gonzalo‘nun Yaşamını Savunmak İçin Alanlara!

sitemize posta yoluyla ulaşan Başkan Gonzalo’nun sağlığı ile ilgili MKP MK-SB imzalı bir bildiriyi devrimci sorumluluğumuz gereği okurlarımızla paylaşıyoruz. Devrimci Demokrasi

*****

Proleter Dünya Devriminin Önderlerinden Yoldaş Gonzalo‘nun Yaşamını Savunmak İçin Alanlara!
Hakkında önce idam sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası tekrarlanan PKP‘nin önderi ve UKH‘ nin önderlerinden Başkan Gonzalonun şu anda ağırlaşan sağlık durumu nedeniyle dün Hastaneye kaldırıldığı kesinleşti.
Kendisine karşı Peru Devletinin ağır izolasyon uygulayarak tüm sivil hakları ihlal edilen ve ciddi sağlık sorunları için gerekli tedavi koşullarından uzak ve son derece hastalığı ilerletecek bir ortamda tutularak ‘doğal‘ infaz peşinde koşan aciz faşist Peru Devleti, Başkan Gonzalo… Abimael Guzman Reynoso‘nun yaşamını yitirmesi halinde tüm kurumları ile bundan sorumludur.
Uluslararası Proletaryanın güçleri ve emekçi halklar bu kararlı komünizm savaşçısı için kamuoyu baskısı sağlayacak tüm araçlarla ve özellikle alanlarda bu göz göre göre katliamı protesto için harekete

geçmelidirler.
Maoist Komünistler bu değerli komünist önder için; ‚‘‘Gonzalonun yaşamını savunmak için bir

acil komite‘‘ oluşturulmasına öncülük yapmalıdırlar.
Callao Deniz üssünde bir politik cinayete sessiz kalmayacağız ve izin vermeyeceğiz.
Politik bir tutsak olarak ve İnsan olarak haklarının gaspedilmiş olması, ilerleyen ağır sağlık sorununa karşın hiçbir şey yapmayan Peru Devletini protesto için hastaneye gitmeyi reddeden Başkan Gonzalo’nun direniş çizgisi Uluslararası komünist harekete ve PKP’ye mesajdır.
Biz bu konuda Maoist Birleşik güçler Konferansı için çaba gösteren Komünist Parti ve Gruplar ve yine bu daire de henüz yer almasada Maoizm çizgisini politik varlığına temel referans alan tüm komünist güçlerin tek ses halinde Başkan Gonzalonun yaşamını ve özgürlüğünü talep etmesi, bu milenyumun büyük komünistinin yaşamını yitirmesi halinde başta faşist Peru Devleti olmak üzere Emperyalist sistem’den kararlı bir şekilde hesap sorması çağrısını yapıyoruz.
Başkan Gonzalo’nun yaşamı için, tüm kıtalarda her çapta protestoları ve eylemleri basitten karmaşığa bürokrasisiz bir tarzda hemen yaşama geçirmeye çağırıyoruz.

Başkan Gonzalonun serbest bırakılması, daha azı değil şiarı ile kampanya geliştirilmesi ve bu
kampanyanın en geniş kitleleri kapsaması için kitlelere gitmeliyiz. Yaşam alanlarında Faşist Peru
Devletinin bir politik cinayete hazırlandığını haykırmaya ve Başkan Gonzaloya yaşam hakkı! Başkan
Gonzaloya Özgürlük ! Hemen şimdi! gibi sloğan ve şiarlarla kampanya çağrısı yapıyoruz.
Bütün ülkelerin Proleterleri ve ezilen Halklar birleşin!
Başkan Gonzalonun yaşamını savunmak için acil kampanya!
Yaşasın Marxizm Leninizm Maoizm
MKP MK-SB

 

No comments:

Post a Comment