Sunday, August 3, 2014

Norway - Tjen Folket støtter Palestinas folk i kampen mot okkupant- og terrorstaten Israel.

Leve Palestina – knus staten Israel!


Tjen Folket har brent Israels flagg for å vise vår avsky mot Israels okkupasjon og terror.
Hele den pro-palestinske sangen kan man lytte til her.
Tjen Folket anerkjenner ikke staten Israel fordi den er grunnlagt på okkupert jord der befolkningen er drevet på flukt. Okkupasjon er en krigshandling. Å okkupere et land og et folk er å erklære krig mot disse. Og det gir dem all rett til å slå tilbake – på de måtene de kan.
Israel er en ulykke for det palestinske folket, som hver dag får sin framtid og sitt liv forkortet av okkupasjonen. Slagordet “ingen fred uten frihet” er svært dekkende for situasjonen. Så lenge Palestina ikke er fritt, vil fred være umulig. Og all skyld for konflikten ligger hos okkupanten Israel, hos FN som støttet opprettelsen og hos USA og andre imperialister som den dag i dag holder hånda over okkupanten.
I Tjen Folkets nettbutikk kan aktivister og venner bestille plakater som støtter Palestina.
Vi har tidligere skrevet om Israel, ved en av de mange storstilte angrepene på folket i Gaza.
Her følger denne teksten:

Israel – seksti år med blodig undertrykking

2008 er snart over, og med det er også staten Israels jubileumsår snart omme. For sekstiåringen avslutter jubileumsåret med å bombe det allerede utpinteGaza tilbake til steinalderen og å massakrere sivile palestinere.
For i mai i år var det seksti år siden staten Israel blei oppretta. I samband med opprettelsen måtte 750.000 palestinere fordrives og 400 av deres landsbyer jevnes med jorda. Dette var begynnelsen på katastrofen for det palestinske folket. Likevel finner den norske utenriksministeren det for godt å gratulere med dette i ei bok utgitt av den ekstreme sionistorganisasjonen “Med Israel for fred” (MIFF) i forbindelse med jubileet. Her sier han: “Det store engasjementet og det nære forholdet til Israel i Norge har vært noe spesielt.” Ikke bare gratulerer han Israel med sekstiårsdagen i dette forordet, men også gratulerer han “organisasjonen Med Israel for Fred med sine 30 år.”
Israel har aldri vært en stat i normal forstand, og heller ingen nasjonalstat. Landområdet er plyndra fra et annet folk og med økonomisk og militær støtte fra USA og vesten. Fremdeles pumper USA milliarder av dollar inn i Israel. Staten er oppretta på religiøst grunnlag og har i seksti år terrorisert folkene i nabolandene – og ikke minst palestinerne, som altså levde på territoriet før staten Israel ble oppretta av FN i 1948.

Seiersherrenes dårlige samvittighet gav jødene en stat

Palestina var britisk mandatområde da det ble overdratt til FN og delt i en arabisk og en jødisk stat i 1947 gjennom FN-resolusjon 181. Jødene hadde forståelig nok en enorm sympati i verden etter de grusomme overgrepene de var utsatt for og lidelsene de måtte gå gjennom under andre verdenskrig og den nazistiske terroren. Blant seiersherrene var det ikke fritt for at en hadde en svært dårlig samvittighet for ikke å ha sett overgrepene jødene ble utsatt for i Hitler-Tyskland tidligere. Derfor trengte de et landområde å avse. Palestinernes land fant de det for godt å avse uten å spørre de som allerede bodde der.
Og hele veien har palestinere blitt utsatt for terror og krigsforbrytelser etter statens Israels opprettelse. Frykt og splittelse har vært Israels våpen mot palestinerne for å holde de på plass. Massakrer har funnet sted både i sjølstyrte palestinske områder og i Libanon. 16.til 18.september 1982 fant det sted massakrer mot palestinske sivile i de to flyktningeleirene Sabra og Shatila i den vestlige delen av Libanons hovedstad Beirut. 2.000 sivile ble her drept. Sjøl om israelske myndigheter først prøvde å dekke over det som var skjedd ved at det var en feil som hadde skjedd i den israelske hæren og hos deres allierte blant de kristne libanesiske falangistene. Men en granskningskommisjon avdekka etterhvert at massakren var nøye planlagt for å skremme øvrige palestinske flyktninger så langt vekk fra Israel som mulig.

Gaza jula 2008 kan sammeliknes med Sabra og Shatila

Gaza blir styrt av den folkevalgte Hamas-regjeringa. Som vanlig blir folk som ikke stemmer “riktig” i valg, utsatt for et enormt press for at de skal ombestemme seg, så også med palestinerne. (Så mye for vestlig “demokrati”!) Palestinerne som bor på Gaza-stripen har levd under umennesklige forhold etter at Hamas kom til makta (på helt legitimt vis!) siden nødhjelp fra vestlige land har stoppa opp for at palestinerne skal “ombestemme seg”. Derfor blir området også kalt for “verdens største konsentrasjonsleir”. De 1,5 millionene som bor der er sperra inne mellom muren Israel har satt opp mot grensa og grensa til Egypt. Sistnevnte har stengt grensene mot Gaza for å gjøre seg til lags med USA og Israel.
I Gaza er det lite vann og lite mat, og folk lever fra dag til dag. De ser at Israel er årsaken til deres lidelser, og dette skaper desperasjon. De ser også at Vesten er vennlig innstilt ovenfor okkupantene. Om det er folk i Norge som ikke forstår dette, er det bare å trekke paralleller til vår egen historie 1940-45, da ei fremmed makt okkuperte Norge. Dette gjorde at ikke så reint få nordmenn var aktive i sabotasjeaksjoner for å stikke kjepper i hjulene på okkupantene. Og så godt som alle mener dette var rettferdig i Norge i dag. Palestinerne i Gaza lever under enda hardere undertrykking enn det nordmenn gjorde for 65 år siden. Deres kamp er også rettferdig og fortjener vår støtte.

Bombinga av Gaza er en massakre mot det palestinske folket

Så mange krigsofre som det var på én dag etter angrepet den 27.desember, har en ikke opplevd i Israel/Palestina siden seksdagerskrigen i 1967. Bombene som seksti israelske kampfly slapp over Gaza kom overraskende på ofrene, som for en stor del var sivile.
Vestlige politikere tok i liten grad avstand fra Israels overgrep. Her hjemme forsøker den norske staten å spille på begge hester. Det er en skam for det norske og det palestinske folket. De fleste av oss ser at det er en brutal okkupant (Israel) som stadig terroriserer en okkupert og undertrykket part (Palestina). Våpenhvile og mekling kan ikke løse årsaken til problemet selv: okkupasjonen.
USAs president George W.Bush har sjølsagt uttrykt sin fulle støtte til Israel, og den tyske utenriksministeren Frank Walter Steinmeier rettferdiggjorde Israels angrep med å peke på “Israels rett til å forsvare seg sjøl” mens han understreka at det også var et “uforholdsmessig kraftig angrep”. Men for folk verden over framstår dette som en massakre.

Israel fører en apartheid-politikk med støtte fra Vesten

Apartheid forbindes vanligvis med den rasediskriminerende politikken som det hvite mindretallet førte for å undertrykke det fargede flertallet i Sør-Afrika fra 1948 til 1990. Den politikken som føres i Israel i dag ble ironisk nok innført også i 1948, men etter hardt internasjonalt press og kamp innad, måtte rasistene kapitulere og innrømme fargede like rettigheter. Dette har ikke skjedd i Israel. Grunnen til dette er at landet er imperialismens brohode i Midt-Østen.
Derfor øser USA inn milliarder av dollar i landet i rein pengestøtte i tillegg til at landet oversvømmes av våpen som USA velvillig donerer. Pengene får palestinerne se svært lite til, og våpnene rettes stort sett bare mot palestinerne. Men for at politikerne ikke skal miste oppslutning, må de tilsløre virkeligheten når det gjelder Midt-Østen. Derfor forsøker det norske utenriksdepartementet å ri på to hester når de uttaler seg om massakrene på Gaza-stripen, men virkeligheten er at de er Israels medløpere. Det beviser Jonas Gahr Støre når han skriver hilsen til MIFFs jubileumsbok som beskrevet over.
Den “rød-grønne” regjeringa har også sine svin på skogen hva gjelder Israel. Samme hva venstresida i SV skriver eller sier, så er SV en del av ei regjering som styrer et oljefond (eller “Statens pensjonsfond utland” som det heter på pent) som i 2006 investerte en halv milliard kroner i obligasjoner i det israelske energiselskapet IEC. Dette selskapet er i praksis heleid av den israelske staten, og straffer palestinerne ved å kutte strømforsyninga i lengre perioder av gangen. I mange tilfeller går dette ut over de svakeste av de svake – de som ligger på sjukehus, ofte på grunn av sjukdommer eller skader relatert til den israelske politikken ovenfor palestinerne.

Palestinerne fortjener vår ubetingede støtte!

Enkelte krefter på palestinsk side roper nå på en intensivering av intifadaen. Vi understreker nok en gang: Den palestinske kampen mot de israelske okkupasjonsmakta er legitim og rettferdig! Staten Israel fortsetter med overgrep og trakkasering mot sivile palestinere. Dette er terror. Staten Israel fortsetter med å bygge nye bosetninger på land de har tatt fra palestinerne gjennom krig. Dette er terror. Kan da palestinerne legge ned våpnene og be om fred? Nei, de må forsvare seg med våpen – det er det eneste språket staten Israel forstår.
Full støtte til palestinernes væpna kamp mot terror-, imperialist- og apartheidstaten Israel!
Tjen Folket

No comments:

Post a Comment