Hasan ATAŞ (Şerzan)
Hasan ATAŞ (Şerzan)
Hasan Ataş Devrim Bayrağını Taşıma Kararlılığımızdır!
Türk, Kürt ve Çeşitli Milliyetlerden Halkımıza;
Türk hakim sınıflarının, halka devrimci, komünist ve yurtsever güçlere yönelik savaş politikası şiddetlenerek sürdürülmektedir.
Siyasal özgürlükler, demokratik haklar gün geçtikçe daraltılmakta gelişen her türlü muhalefet faşist terörle ezilmeye çalışılmakta, milliyetçiliği ve şovenizmi kışkırtmasıyla başta Kürt ulusu olmak üzere tüm azınlık ulus ve milliyetler üzerindeki milli baskı zulüm politikası ağırlaştırılmaktadır.
Halk üzerinde baskı ve denetim uygulamalarıyla tüm ülke adeta açık bir hapishaneye çevrilmiş durumdadır. Tüm bu saldırıların bir parçası olarak direniş odaklarına yönelik ağır bir tasfiye politikası da devrededir. Bir yandan yayılmacı heveslerini gerçekleştirmek için Suriye ve Irak Kürdistanı emperyalist efendilerinin desteğiyle işgale girişen faşist Türk devleti, diğer yandan Türkiye Kürdistanı’ndaki gerilla mücadelesini bitirme hevesiyle askeri operasyonlarını yoğunlaştırmaktadır. Elbette tüm bu saldırılara karşı esas olan komünist, devrimci ve yurtseverlerin direnişidir. Bunun en açık kanıtı, faşizme karşı verilen mücadelede toprağa düşen ölümsüzlerimizdir. Son olarak partimiz TKP/ML önderliğinde yürüttüğümüz gerilla savaşında bir yoldaşımızı daha toprağa verdik.
2 Haziran 2020 tarihinde Dersim Ovacığa bağlı Büyükköy-Hacıbirim mezrası yakınlarında saat 19:45 sıralarında bir gerilla birliğimiz düşman güçlerinin pususuna düşmüştür. Açılan ilk ateşin ardından yoldaşlarımız ile düşman güçleri arasında çatışma başlamış, bu çatışma sırasında Şerzan (Hasan Ataş) yoldaş ölümsüzleşmiştir. Birlikteki diğer yoldaşlarımız ise çatışmayı sürdürerek güvenliğini almayı başarmıştır.  Yakın mesafeden yaşanan çatışmada düşmanın ölü ve yaralıları konusunda net bilgiye ulaşılamamıştır. Çatışma sonrası düşman güçleri keşif uçakları ve zırhlı araçlar eşliğinde bazı köylüleri de göz altına alarak alandan çekilmiştir.
1990 Hatay-İskenderun doğumlu olan Şerzan yoldaş aslen Dersim-Mazgirtliydi. İzmir’de üniversitede okuduğu dönemde, TMLGB saflarında örgütlenen Şerzan yoldaş, 2010 yılında TİKKO saflarına katılmıştır. Gerilla yaşamında emekçiliği, fedakarlığı ve zor zamanlarda görev alma isteği ile öne çıkmış, her türlü zorluğa rağmen mücadeleyi sürdürme ısrarında olmuştur. Birçok eylem çalışmasında görev alan Şerzan yoldaş 12 yoldaşımızın ölümsüzleştiği 24 Kasım 2016 operasyonunun ardından, görev ve sorumluluk alma çağrısına yanıt olmuş ve birim komutanı görevine getirilmiştir.
2017 yılında parti saflarında yaşam bulan sağ- tasfiyeci, savaş kaçkını hizbe tavır alarak partiye bağlılığını gösteren Şerzan yoldaş, ölümsüzleştiği  çatışmada gösterdiği cesaretle de yoldaşlarına örnek olmuştur.
Şerzan yoldaşın ölümsüzleşmesi, mücadele azmimizi arttırmakta, estirilen tasfiyeci-reformist rüzgara karşı, devrim bayrağımızı taşıma kararlılığımızı arttırmaktadır. Ölümsüzleşenlerimiz faşizmin saldırıları karşısında nasıl bir duruş gösterilmesi gerektiğinin ifadesidir. Faşist Türk devletinin her alandaki kuşatması, saldırı ve savaş büyütülerek dağıtılacaktır. Ölümsüzleşenlerimizin çağrısı da budur. Bu çağrının anlaşılması halk ordusu saflarında savaşmak, bu savaşın bir parçası olmak, ölümsüzleşenlerimizin devrettiği bayrağı, devrettikleri yerde sahiplenmektir.
Yeni Demokratik Devrim, sosyalizm ve komünizm hedefiyle yarım asra yaklaşan savaş bayrağı yükseklerde taşınmaya devam edilecek. Ölümsüzleşenlerimizden aldığımız güç ile gerilla savaşımız partimiz önderliğinde yürüttüğümüz Halk Savaşı’mız faşizmin korkusu olmaya devam edecektir.
Şerzan (Hasan Ataş) yoldaş ölümsüzdür!
Yaşasın Halk Savaşı!
Yaşasın Partimiz TKP/ML, halk ordumuz TİKKO, gençlik örgütümüz TMLGB
TKP/ML – TİKKO
Dersim Bölge Komutanlığı
Haziran 2020