Friday, June 28, 2013

1 july - Campanya en suport a la guerra popular a la Índia Col·lectiu Odio de Clase Reconstrucció Comunista

Campanya en suport a la guerra popular a la Índia

Des de Reconstrucció Comunista volem expressar, tot i sent marxistes-leninistes, tota la nostra solidaritat amb el PCI(Maoïsta) al seu combat contra el capitalisme i la lluita pel socialisme. La bandera del camarada Azad seguirà endavant a les lluites de tots els proletaris del món.

Donar suport a la GP a la Índia és un deure de tots i totes les comunistes, revolucionaris i anti-imperialistes del món.
El proper dia 1 de juliol de 2013, coincidint amb l'aniversari de l'assassinat del camarada Azad, dirigent del PCI(Maoïsta), una série d'organitzacions comunistes han convocat una Jornada Internacional de Suport a la GP a la Índia.

Des d'Odio de Clase i RC mostrem el nostre suport a aquesta Jornada Internacional, independentment de les diferències polítiques que poguem mantindre amb els organitzadors, ja que pensem que sumar forces i conjuminar esforços en suport a la GP a la Índia va en benefici, en primer lloc, del procés revolucionari que es desenvolupa a la Índia i, en segon lloc, de l'avanç de la revolució proletària a tot el món.

A la Índia avança actualment un procés revolucionari i alliberador de les classes oprimides, dirigit per un autèntic partit comunista revolucionari i el qual és molt esperançador pel proletariat i els oprimits de tot el món. Per això, Odio de Clase i RC expressem la nostra solidaritat i suport internacionalistes a aquesta guerra popular i gran lluita revolucionària, que és una font d'inspiració no sols per nosaltres sinó també per a totes les forces revolucionàries i comunistes del món.

El 1967, la rebel·lió armada dels camperols de Naxalbari, una aldea a l'Estat de Bengala Occidental, fou la causa d'una conflagració revolucionària a la Índia. Segles de grillons d'opressió i explotació foren atacats. Els revisionistes apel·laren a continuar vivint tan obendientment com els esclaus, però van ser ignorats amb desdeny. Els camperols pobres i aixafats s'atreviren a prendre el poder polític i a expropiar els fruits del seu treball als odiats terratinents. Naxalbari feu tremolar literalment el país sencer. La fúria reprimida dels més pobres de la societat, dels adivasis i els dalits -tribus i "intocables" de la societat de castes-, a més d'altres camperols pobres i sense terra, esclatà en rugidores tempestes de fúria revolucionària en nombrosos llocs en tot el país. Les ràfegues del vent de Naxalbari arrencaren dècades de pudor revisionista i incitaren a la rebel·lió. La flama que prengué amb la rebel·lió de Naxalbari segueix activa actualment i a poc a poc s'estén per la resta de la Índia.

Aquest procés revolucionari que es desenvolupa a la Índia és sistemàticament silenciat pels mitjans de comunicació de la burgesa, que gairebé no donen notícies i descriuen la guerra de baixa intensitat que es desenvolupa en aquest país, el segón més poblat del món i falsament presentat com "la major democràcia del món". La guerra popular revolucionària avança pas a pas a la Índia i aquesta Jornada Internacional de Suport  a la GP en aquest país contribueix a trencar el silenci i aïllament que hi ha sobre la mateixa així com a despertar la simpatia i el suport del proletariat i de tots els oprimits del món.

Mentre molts oportunistes falsament autodenominats "comunistes" s'obstinen en seguir acatant i enfangant-se al pou pudorós de la democràcia burgesa i de la seua legalitat, el combat dels naxalites constitueix un exemple de lluita en el qual tots els comunistes hem d'aprendre, treure lliçons i que no és eludible recolzar.

Els revolucionaris proletaris de tot el món no poden permetre's el luxe de mostrar la més mínima indiferència als avanços i les dificultats dels nostres camarades a la Índia. Com a comunistes i revolucionaris considerem que és un deure donar suport a la GP i al procés revolucionari que es desenvolupa allà. La GP a la Índia obliga al suport i la solidaritat dels revolucionaris i especialment dels comunistes marxistes-leninistes de tot el món, en correspondència amb el principi de l'internacionalisme proletari.

La Guerra Popular a la Índia és una guerra revolucionària justa, exercida per les masses oprimides alçades en armes, contra l'Estat reaccionari protector dels privilegis de classe de tots els explotadors.

L'avanç de la Revolució a la Índia és una demostració pràctica que la revolució és possible i tanmateix és una refutació, als fets, de les pràctiques reformistes i revisionistes que no cerquen transformar la societat sinó fer més tolerable l'opressió i legitimar l'Estat reaccionari.


Amb els naxalites, cap al Socialisme a la Índia!
Visca la Guerra Popular a la Índia!


Col·lectiu Odio de Clase
Reconstrucció Comunista

No comments:

Post a Comment