Wednesday, November 13, 2019

KKKml greece declaration

13 Νοεμβρίου, 2019Ανακοινώσειςadmin

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ 3ΗΜΕΡΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ
και στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11, 3 μ.μ.
(ΣΤΑΔΙΟΥ & ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΔΑ)
46 χρόνια μετά, ο Νοέμβρης του 1973 των φοιτητών, των εργατών και του λαού μας συνεχίζει να εμπνέει και να οδηγεί τους αγώνες του σήμερα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία. Παραμένει «καρφί στο μάτι» των αντιδραστικών δυνάμεων μέσα κι έξω απ’ τη χώρα. Των αμερικάνων φονιάδων του πλανήτη που οργάνωσαν το Απριλιανό πραξικόπημα του 1967 και στήριξαν τη χούντα. Της ντόπιας αστικής τάξης που κλυδωνιζόταν από τις μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις με το λαό της δεκαετίας του ’60 και είδε τη διέξοδο στο “γύψο”.
46 χρόνια μετά, η εξέγερση του Νοέμβρη και οι στόχοι του «Έξω το ΝΑΤΟ», «Έξω αι ΗΠΑ», «Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό» παραμένουν φωτεινός φάρος για το λαϊκό κίνημα. Είναι στόχοι που μέχρι σήμερα η αστική τάξη προβοκάρει και χτυπά λυσσασμένα, ακριβώς γιατί είναι επικίνδυνοι για την ίδια και τους προστάτες της. Είναι στόχοι που δίνουν ελπίδα και προοπτική στο δρόμο που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να βαδίσουν οι λαϊκές μάζες.

Οι σημερινές διεθνείς εξελίξεις μόνο ανησυχία, εγρήγορση και συμμετοχή στην πάλη μπορούν να σημαίνουν για κάθε λαϊκό άνθρωπο. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Λαοί αποδεκατίζονται και χώρες ισοπεδώνονται για την ηγεμονία και κυριαρχία των ισχυρών του πλανήτη. Στη γειτονιά μας, το αίμα που ρέει ακατάπαυστα στη Συρία μόνο οργή πρέπει να προκαλεί σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο για τους ιμπεριαλιστές φονιάδες και τα ντόπια πειθήνια όργανά τους, τις αστικές τάξεις της περιοχής.
Το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών έχει μία και μόνη απάντηση: τη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση, τον κοινό αγώνα ενάντια στην πολιτική των επεμβάσεων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης. Την ανάπτυξη της κοινής αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Την αντίσταση και τη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων για όλους όσους βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας.
Τα μηνύματα που έρχονται από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη το τελευταίο διάστημα, μόνο αισιοδοξία και χαρά πρέπει να γεμίζουν το λαό μας. Στη Χιλή με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις εκατομμυρίων, την Αργεντινή, τον Ισημερινό, τη Βολιβία, την Αϊτή, αλλά και στο Λίβανο και το κατεχόμενο Ιράκ. Στους εργάτες της General Motors και τους αγρότες της Κεντρικής Ευρώπης. Τρανές αποδείξεις της αναγκαιότητας –αλλά και της δυνατότητας– που υπάρχει να προβάλει γραμμή της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές ενός συστήματος σε αδιέξοδο, που μόνο κινδύνους επιφυλάσσει για τους λαούς.
Στη χώρα μας, ΣΥΡΙΖΑ πριν και ΝΔ σήμερα, έχοντας μετατρέψει τον τόπο σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς, δεν το ‘χουν σε τίποτε να θυσιάσουν τη νεολαία και το λαό στο βωμό των συμφερόντων που υπηρετούν. Η πρόσφατη υπογραφή απ’ τη ΝΔ (αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το δρόμο) της συμφωνίας παραμονής, αναβάθμισης κι επέκτασης των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα μας αποτελεί πηγή νέων δεινών για το λαό μας, ταυτόχρονα με την –υπαγορευμένη από τις ΗΠΑ– “στρατηγική συνεργασία” με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ και το φασιστικό καθεστώς της Αιγύπτου.
Και όλα αυτά την ώρα που κλιμακώνεται η επίθεση της αστικής τάξης, της κυβέρνησης και της τρόικας ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους. Πρόσφατη απόδειξη, το δήθεν “αναπτυξιακό” έκτρωμα που ψηφίστηκε στη Βουλή και φέρνει ξεπούλημα και ιδιωτικοποιήσεις, παράλληλα με την επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, εργασία-λάστιχο, μισθοί πείνας, απληρωσιά, εργοδοτική τρομοκρατία) μπας και ξένοι και ντόπιοι μεγαλοκαρχαρίες «φιλοτιμηθούν» να «επενδύσουν». Η λεγόμενη «κανονικότητα» είναι όλα αυτά μαζί, αλλά και χτύπημα στη συλλογική οργάνωση και τον ταξικό συνδικαλισμό.
Αλλά και για τη νεολαία (αυτήν που συνεχίζει να εμπνέεται από τη φλόγα του Νοέμβρη) αυτή η πολιτική φέρνει ένταση των ταξικών φραγμών, αποκλεισμό από την εκ­παί­δευση, διαγραφές φοιτητών απ’ τις σχολές, περικοπές σε σίτιση-στέγαση-μετακινήσεις. Και παράλληλα, πειθάρχηση, τρομοκρατία, καταστολή. Η κατάργηση της λαϊκής κατάκτησης του ασύλου, δένει με την πολιτική της φασιστικοποίησης, της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, τον ασφυκτικό έλεγχο και περιορισμό κάθε πολιτικής δραστηριότητας.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία έχουν μόνο ένα δρόμο να βαδίσουν: το δρόμο της Αντίστασης και του Αγώνα, της Διεκδίκησης και της Αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του συστήματος. Το δρόμο που ξαναχάραξαν με το αίμα τους οι νεκροί αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το δρόμο που ανακαλύπτουν ξανά οι μάζες παντού στο κόσμο!
  • ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
    ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!
  • ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
  • ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

No comments:

Post a Comment