Wednesday, May 27, 2020

Münih TKP/ML davasında Savcı yarın Mütalaasını okuyacak!



ALMANYA- Münih’te  5 yılı aşkın bir zamandan bu yana sürmekte olan, kamuoyunda “Münih Komünistler Davası”olarak bilinen TKP/ML davasında savcının yarın mütalaasını okuyacağı bildirildi.
5 yılı aşkın uzun bir sürece yayılan dava, 129 b maddesi uyarınca yurtdışında “terör” örgütüne destek ve örgüte üyelik ve yöneticilik yapmak suçlamasıyla siyasi bir dava olarak sürdürülüyor. Devrimci ve komünist örgütlere yönelik baskı, yasaklama ve saldırılar emperyalist devletlerin kendi hukuklarını da hiçe sayarak, uşakları TC devletine ve faşizme açık desteği olarak görülmektedir.
Uluslararası bir operasyonla 15 Nisan 2015 tarihinde Almanya, İsviçre, Fransa ve Yunanistan’da yapılan tutuklama operasyonu sonucu 10 devrimci ve komünist tutuklanmıştı. 17 Haziran 2016 tarihinden bu yana Münih  Yüksek Eyalet Mahkemesinde sürmekte olan davada sona yaklaşılmakta.
Münih’te sürmekte olan TKP/ML ( Türkiye Komünist Partisi / Marksist-Leninist ) davasında 9 Tutsak duruşmalara katılma zorunluluğuyla geçtiğimiz süreçlerde farklı aralıklarla şartlı tahliye edilmişlerdi. Müslüm Elma ise yürütülen davada halen tutuklu bulunmakta.
Savunma avukatlarından alınan bilgiye göre, yarın 27 Mayıs 2020, Çarşamba günü davanın Savcısı mütalaasını okuyacak. Savcılığın iddiaları ardından tutsaklar ve tutsak avukatları son savunmalarını yapacaklar ve davaya bakan Münih OLG 7.Yargıçlar Senatosu kararını açıklayacak. Politik bir dava olarak süren davada verilecek karar da hukukilikten çok siyasi bir karar olacak.
Alman devletinin ve yargısının devrimci ve Komünist örgütlere ve siyasi çalışma yürütenlere karşı, baskı ve yaptırımlarının kabul edilemez bulduklarını ve buna karşı  siyasi çalışma ve örgütlenme özgürlüğünü savunacaklarını, “Devrimci Mücadelenin her yerde meşru” olduğunu ve bu hak kısıtlamalarına karşı mücadele edeceklerini açıklayan Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği ( AGEB ), koordinasyonunda faaliyet sürdüren tüm federasyon, dernek, kadın ve gençlik kurumlarının, yerli, göçmen tüm devrimci demokratik kuruluşlar ve Bündnis`lerle birlikte önümüzdeki günlerde davada devrimci – komünistlerin savunmalarının başladığı süreçlerde, demokratik tepkilerini ortaya koymak için; mahkeme önünde ve avrupanın değişik ülkelerinde kitlesel dayanışma etkinlikleri yapılacağı açıklandı.

AHM – Münih
26/05/2020

No comments:

Post a Comment