Combatem la repressió i l’anticomunisme que l’alimenta

L’extrema dreta i el feixisme són enemics de la classe obrera i les masses. Durant els últims anys, el retrocés del moviment estudiantil ha permés que elements i organitzacions reaccionàries hagen florit a les universitats i en els centres d’estudi.

La Universitat d’Alacant ja no te miraments i directament l’equip rectoral acull i protegeix l’extrema dreta i el feixisme. Ho fa activament quan permet que la Guàrdia Civil entre a la universitat i protegisca a Macarena Olona i Vox quan realitzava un acte per la “defensa” de la llengua espanyola. Ho fa passivament quan permet que el Consell d’Estudiants (CEUA) siga la comitiva privada de l’extrema dreta més rància i reaccionària que s’ha vist en la UA, un trampolí des del qual actuen impunement contra les masses migrants. L’organització de tall feixista “Hacer Nación”, amb presència en la UMH, intenta entrar a la UA, passejant i propagant les seues idees racistes i reaccionàries a l’entrada de la BUA mentre que la policia privada del rector, la seguretat privada, arranca cartells, prohibeix reunions i posa tot tipus d’obstacles a l’estudiantat antifeixista organitzat.

Per altra banda, la Universitat Politècnica de València (al campus d’Alcoi) i la Universitat Miguel Hernández d’Elx reprimeixen al moviment estudiantil, ja que no es pot formar un sindicat estudiantil de manera legal i això obliga els estudiants a vehicular les seues reivindicacions exclusivament a través dels seus canals oficials i burocràtics. Mentre es posen traves a l’organització estudiantil i la limita a estar dins dels marges de l’Estat (per així, llevar-li força), se’ls dóna tot tipus de llibertats als ultraliberals i reaccionaris de tota mena. La UMH és un brou de cultiu perfecte per a això, ja que en els plans d’estudi de Dret, Periodisme, Ciències Polítiques, ADE o Economia es difon un feroç anticomunisme i una total exaltació de la propietat privada. Al campus d’Alcoi de la UPV ocorre el mateix, on fins i tot en les carreres més cientificotècniques s’ensenyen conceptes d’empresarials.

A la calor de l’anticomunisme desbordant d’aquestes universitats floreixen organitzacions i grups d’extrema dreta que són base importantíssima per al feixisme. El major exemple és l’aparició de “Hacer Nación” en la UMH d’Elx i la seua presència progressivament major en la universitat i a la ciutat.

Però l’amenaça feixista és sempre latent en l’imperialisme, degut a que s’aguditzen totes les contradiccions. La burgesia no dubtarà a utilitzar, quan siga necessari, la seua força de combat més obertament terrorista com és el feixisme. A finals de gener van detindre a diverses persones a Alcoi per tinença d’armes de foc, armes blanques, manuals de fabricació d’explosius casolans i propaganda nacionalsocialista i feixista en general. A més, un dels detinguts ha declarat obertament que el seu objectiu era “iniciar la violència armada als carrers”, declaració que relacionem amb l’atac al local alcoià Ponts d’Igualtat, col·lectiu LGTBI+ del qual van pintar i cremar la bandera arcoiris .

Els comunistes sabem que els feixistes són els gossos de presa del capital. La lluita contra la repressió i tots els elements ultradretans i reaccionaris ha de lligar-se amb la lluita contra la pròpia burgesia i el seu Estat imperialista, que els fomenten, desenvolupen, protegeixen i armen. La lluita dels estudiants i la joventut només pot ser revolucionària!

Uneix-te a l’a lluita estudiantil i antifeixista revolucionària!