Tuesday, February 21, 2017

Turkey - Europe - HAYIR’ Platformu’nu kurdu

 Kadın ‘HAYIR’ Platformu’nu kurdu

Almanya’nın Köln kentinde bir araya gelen Türkiyeli ve Kürdistanlı kadın örgütleri, Kadın Hayır Platformu’nu kurdu
HABER MERKEZİ (19-02-2017) Köln’de bir basın açıklaması yapan kadın örgütleri, “Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı biz göçmen, işçi, emekçi tüm kadınlar 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘Hayır’ diyoruz” açıklamasında bulundu.
Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Avrupa Yeni Kadın, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi (ADKH), Yaşanacak Dünyadan Kadınlar, Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E), Êzidî Kürt Kadınları, Alevi Kürt Kadınları, CİK-Kadın, Genç Kadın, Kadın Barış Bürosu’ndan (CENİ) oluşan Kadın Hayır Platformu’nun açıklaması şöyle: “Biz kadınlar, 7 Haziran gibi seçim süreçlerinde Avrupa’da eşitlikten, özgürlükten, barıştan yana cinsiyetçiliğe, tekçiliğe, ırkçılığa ve kadına yönelik şiddete, kapitalist erkek egemen sistemin saldırılarına karşı oyumuzu kullandık. Avrupa’daki eylemlerimizle İslam’ı kirli siyasal çıkarları için kullanan faşist AKP ve diktatör Erdoğan’ın katliamlarına, baskılarına ve kadın düşmanı politikalarına karşı kadın iradesi ve kadın dayanışmasıyla sokakları yalnız bırakmadık. AKP’nin IŞİD zihniyeti ile kadınların yaşam tarzına müdahale ettiği, Kürt halkını katlettiği, Alevileri ve inanç kimliklerini yok saydığı, doğaya, yaşama ve Rojava’daki kadın devrimine dair ne varsa saldırdığı her duruma sessiz kalmadık.
Anayasa değişiklik maddelerini meclisten hızla geçiren, başkanlık sistemi ile tüm yetkileri cumhurbaşkanlığı etrafında toplanmak için referanduma başvuran AKP iktidarına ve evetçilere hayır diyoruz!

KOLN


Almanya’nın Köln kentinde referanduma hayır diyen devrimci, ilerici, yurtsever kadın ve gençlik kurumları Köln Hayır Platformunu kurdu
KÖLN  (19-02-2017) Platformda Köln Kürt Demokratik Toplum Merkezi, AGİF, ADHK, DİDF, ADHK, ATİF, Köln Alevi Kültür Merkezi, HDK, Köln Viyan Kadın Meclisi, Yaşanacak Dünya, Leverkusen Hayır Platformu, FEDA ve Maraş İnisiyatifi ile tanınmış şahsiyetler yer alıyor.
Referanduma kadar ise ev ziyaretleri yapmak, halk toplantıları, stant açma, posta kutularına bildiri atma, kahvaltılar düzenleme, sosyal medya üzerinden yoğun propaganda yürütme, yoğun katılımlı yürüyüş, el ilanları dağıtma, paneller düzenleme, düğünlere ve taziyelere katılıp çağrılar yapma ‘hayır’ı örgütlemek için çalışma yürütme kararı alındı.
Toplantıda 11 kişilik bir koordinasyon kurularak çalışma startı verildi. Referandum çalışması süreciyle ilgili teknik boyutlar da tartışıldı.
Kaynak: ANF

No comments:

Post a Comment