Friday, March 14, 2014

big protests in Turkey for the murder of Berkin

1 milyon insan Berkin`i son yolculuğuna uğurladı  

13 Mart 2014 | 11:31 
cocuk_gulusunİSTANBUL |14-03-2014 |  Onun kapkara kaşları, artık özgürlük kuşları… Evet 14’ünde vurulan, 15’inde ve 16 kiloya düşerek yaşamını yitiren Berkin’imizi  12 Mart günü son yolculuğuna uğurladık.
Dün sabah saatlerinden itibaren başlayan protestolar Gezi İsyanı’ndan sonra en kitlesel geçen eylem olarak direniş tarihine geçti.  Türkiye`nin ve  Dünyanın birçok yerinde insanlar Berkin için ağladı, Berkin için direndi.
Katil, hırsız AKP” oldu günün sloganı… Ve tabii “15’inde bir fidan, Berkin Elvan!
Devasa yürüyüş başladı ve kitlenin sonu harekete geçtiğinde saat çoktan Şişli’de buluşma saati olan 14.00’ü bulmuştu. Ancak kitlenin sonu henüz Okmeydanı’ndayken başı Şişli’ye çoktan varmıştı bile.
Yaklaşık 1 milyon insanın katıldığı  bir devasa yürüyüşle  Berkin son yolculuğuna uğurlandı .
AHM-ATİK Haber Merkezi

İsviçre’de binlerce yürek Berkin’e sahip çıktı!  

13 Mart 2014 | 23:46 
berkin eylemi zhİSVİÇRE|13-03-2014|Gezi Direnişinde 16 Haziran günü evinden ekmek almak için çıkan, gaz bombası ile yaralanan ve 269 gün komada direnen Berkin Elvan 11 mart sabahı yaşamını yitirdi.
Berkin’i anmak, sahiplenmek ve ölümüne sebep olan faşist TC devletinden hesap sormak için İsviçre’nin Zürih – Basel – Bern‘de 12 Mart 2014 tarihinde etkinlikler düzenlenildi.
Zürih TC Konsolosluk önüne „EKMEK“ bırakıldı!
İTİF, İDHF, İGİF, İABF, FEKAR, HALK CEPHESİ, İAB Gençler Birliği ve YDG‘den oluşan Berkin Elvan Platformu’nun çağrısıyla binlerce insanın katıldığı meşaleli yürüyüş canlı ve çoşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
12 Mart 2014 Çarşamba akşamı saat 18:00′de Rathaus’dan T.C Konsolosluğu önüne kadar yürüyen kitlenin en önünde Berkin Elvan’ın fotoğrafı ve pankartıyla birlikte, „Berkin Elvan Ölümsüzdür!, Katil Devlet Hesap Verecek!, Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!, Faşizme Karşı Omuz Omuza!” sloganlar gür ve canlı atılarak Konsolosluk önüne gelindi.
T.C Konsolosluğu önüne “ekmek” bırakıldı.! Berkin’in fotoğraflarını taşıyan çocuklar tarafından konsolosluk önüne ekmek bırakılarak, mumlar yakıldı.
Platform adına, Almanca ve Türkçe açıklamalar yapıldı.  “Umut yüklü çocuklarımızın gelecek umutlarını ve düşlerini ellerinden alan bu köhnemiş gericiliğe karşı mücadele etmek kaçınılmaz bir zorunluluktur. Hiçbir gerici ve barbar saldırganlık çoçuklarımızın gözlerindeki umut ışığının yarınlara ve özgür bir dünyaya ulaşmasını engellemeyecektir.“ „Bulunduğumuz tüm alanlarda Berkin, Ethem, Ali İsmail, Abdullah, Medeni, Ahmet, Hasan Ferit ve Mehmet’in anısını yaşatmak ve Faşist diktatörlügü teşhir etmek için sokaklara çıkalım, hesap soralım.” denildi.
Yürüyüş boyunca platform tarafından çıkarılan  Almanca bildiriler yoğun bir şekilde dağıtıldı. Yürüyüşe ayrıca, Partizan, SYKP ve ÖDP’de destek veren kurumlar arasındaydı.
İsviçre Basın‘ının yogun ilgi gösterdiği eylem sonunda 13 Mart ta Basel’de Berkin’in anma etkinliğine çağrı yapılarak bitirildi.
BERN TC Konsolosluk önüne siyah çelenk bırakıldı!
Bern’de İTİF, İDHF ve İGİF‘ in çağrısıyla 200 kişiyi aşkın bir kitle katılımıyla TC Bern Konsolusluk önüne  kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe devrimci örgütlerden Partizan’da destek verdi.
Coşkulu gecen yürüyüşte kitle sık sık „Faşizme Karşı Omuz Omuza“ „Berkin Elvan Ölümsüzdür“ „Katil devlet hesap verecek“  sloganlarını attı. Polisin yoğun önlem aldığı eylemde, Konsolosluk önüne siyah çelenk bırakıldı.
Platform adına Almanca ve Türkce açıklamalar yapıldıktan sonra eylem bitirildi.
BASEL’ de Berkin Anması!
İGİF ve İTİF‘in çağrısı ile bir çok Demokratik kurumunda desteklediği, Basel’de yüze yakın bir kitle ile Berkin Elvan için bir anma töreni düzenledi.
Berkin ve 12 Mart Gazi direnişinde şehit düşenler şahsinda tüm demokrasi şehitleri için saygı duruşuyla başlanıldı. BEKSAM, SKB, ITIF ve Yeni Kadın imzalı dövizlerin yanısıra, Berkin‘le simgeleşen ekmek ve güllerle bezenmiş resimleri etrafında yakılan mumlarla Berkin’in katillerine olan öfke haykırıldı.
Anma’da ortak yapılan açıklma da “Gezi Direnişi sırasında halka karşı yapılan vahşı saldırılarda yaralanan yüzlercesinden biri olan ve 269 gündür komada bulunan sevgili Berkin Elvan dün yaşamını yitirdi. Berkin Elvan direnmenin ve mücadele etmenin en güzel umududur. Umudumuz asla sönmeyecek. O hep 15’inde mücadelemiz de yaşayacak ve yaşatacağız.“ Denildi.
Eylem bitiminde akşam Zürih Konsolosluk yürüyüşüne katılma çağrısı yapılarak bitirildi.
berkin eylemi 2



20140312_185947DSCN0380
AHM-ATİK Haber Merkezi

No comments:

Post a Comment