Thursday, September 15, 2022

13/19 september - Solidarity with political prisoners in India Hamburg - Hollanda

 

Hamburg’da Hindistan’lı Politik Tutsaklarla Dayanışma Eylemi

HAMBURG|14.09.2022|Upotudak’ın Hindistan’daki Siyasi Tutsaklara Yönelik eylem kararı almasıyla Hamburg’ta Hindistan Konsolosluğu önünde bir eylem gerçekleştirildi. Upotudak’ın bildirilerinin dağıtıldığı eylemde dövizlerle siyasi tutsaklara yönelik baskılara ve artan saldırılara dikkat çekildi. DGBA desteklediği eyleme ATİF Hamburg taraftarları yanı sıra AGİF ve yerli Anti-Faşist kurumdan temsilciler katıldılar.
Eylemde yapılan konuşmalarda Upotudak’ın bildirileri okundu. Çalınan marşlarla beraber eylem sloganlarla son buldu. Eylemde her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

 

Hindistan’da ki Politik Tutsaklarla Dayanışma Eylemi

HOLLANDA|14.09.2022| Hindistan devleti son yıllarda çıkardığı yeni yasalarla halka karşı faşist saldırıları tırmandırmış durumdadır. ATİK ve UPOTUDAK çağrısı üzerine bizlerde HTİF taraftaları ve dostları olarak Hindistan konsolosluğu önünde „Hindistan’daki Siyasi Tutsaklara Özgürlük!“ eylemi gerçekleştirdik.

Hollandaca sürece dair okunan bildirinin ardından sloganlarımızla Hindistan’daki siyasi tutsaklara özgürlük şiarını haykırdık. Hindistan devrimci marşı „Lal Salam’ı çaldık. Konsolosluktan eylemi ve eylemcilerin kamera ve fotosunu çekmeleri sürekli göze çarptı. Polise şikayet etmeleri sonucu, eylemin sonuna doğru 2 polis otosunun gelmesiyle konsolosluktan dışarıya çıkarak yanımıza gelen konsolosluk çalışanı iki kişi, „Kimsiniz siz?“ diye soru sormalarına karşı biz Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimcileriz dedik. Sonrasında „Hindistanda tutuklunuz mu var?“ diye sorularına karşı „Hayır yok, tüm politik tutsaklar bizimdir. Biz enternasyonal devrimcileriz“ cevabını aldıktan sonra konsolosluğa geri döndüler.

 

No comments:

Post a Comment