Friday, April 29, 2016

Greece - antinazi position of KKEml

 Σοβαρή πρόκληση της Χρυσής Αυγής σε μειονοτικό χωριό της Ξάνθης. Ανακοίνωση και καμπάνια του ΚΚΕ(μ-λ)


Εκμεταλλευόμενη την όλο και πιο αντιδραστική εξέλιξη στα πολιτικά πράγματα της χώρας, καθώς και τον μικρό, αλλά υπαρκτό μηχανισμό που είχαν στήσει κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί στη μειονότητα όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής έκανε φασιστική συγκέντρωση στο μειονοτικό χωριό Γλαύκη την Τετάρτη 27 Απρίλη. Φυσικά ο βασικός κορμός της συγκέντρωσης ήταν μεταφερόμενοι μπράβοι της, ενώ η συμμετοχή των ντόπιων κατοίκων περιορίστηκε στα 15-20 άτομα. Η συγκέντρωση έγινε με την ανοχή και προστασία της αστυνομίας, που περικύκλωσε την περιοχή, φοβούμενη (δικαίως) ότι αν μαθευόταν η φασιστομάζωξη, θα υπήρχαν μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις.
Κάτω από αυτόν το φόβο άλλωστε και έχοντας πληροφορηθεί ότι ετοιμαζόταν μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση, η ναζιστική οργάνωση έκανε ξαφνικά και κρυφά τη συγκέντρωσή της, δέκα μέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία, που είχε ανακοινώσει ο αρχηγός των ταγμάτων εφόδου Γ. Λαγός στη βουλή.
Ωστόσο η πραγματοποίηση αυτής της φασιστικής συγκέντρωσης σε μειονοτικό χωριό είναι μια σοβαρή πρόκληση, αλλά και μια αρνητική εξέλιξη. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο η ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ(μ-λ) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που στάλθηκε στα ΜΜΕ της περιοχής και ξεκίνησε καμπάνια σε χωριά της μειονότητας και σε μειονοτικά καφενεία της Ξάνθης.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

Σε μια σοβαρή πρόκληση ενάντια στη μειονότητα προχώρησαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη 27 Απρίλη. Με βασικό πυρήνα μεταφερόμενους μπράβους και ελάχιστους κατοίκους της περιοχής, έκαναν συγκέντρωση σε καφενείο της Γλαύκης, δέκα μέρες πριν από την ημερομηνία που είχαν αναγγείλει. Γνωρίζοντας καλά ότι θα είχαν να αντιμετωπίσουν τις μαζικές αντιδράσεις της μειονότητας, αλλά και συνολικά των δημοκρατών και αντιφασιστών της περιοχής μας, προχώρησαν ξαφνικά και κρυφά στη φασιστομάζωξή τους, με την κάλυψη και προστασία της αστυνομίας. Ο στόχος τους ξεκάθαρος: μέσα από ένα κήρυγμα μίσους και ρατσισμού να τρομοκρατήσουν τη μειονότητα και να προωθήσουν την πολιτική του διαχωρισμού και της διάσπασής της.
Είναι ιδιαίτερα προκλητική αυτή τους η ενέργεια, όχι γιατί αγγίζει «ένα εθνικό θέμα», όπως θα ισχυριστούν ορισμένοι, αλλά γιατί η ύπαρξη και η πολιτική αυτής της δολοφονικής συμμορίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της μειονότητας.
Ποια σχέση μπορεί να έχει το ρατσιστικό μίσος που χύνει αυτή η ναζιστική οργάνωση ενάντια σε κάθε κοινωνική ομάδα με διαφορετική καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία κλπ, με την απαίτηση της μειονότητας για αυτοπροσδιορισμό και για υπεράσπιση των θρησκευτικών, μορφωτικών κλπ δικαιωμάτων της; Ποια σχέση μπορεί να έχει η δολοφονική μανία τους ενάντια στους μετανάστες και σε αγωνιστές εργάτες, αλλά και η υποταγή τους στους εργοδότες και τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ-ΔΝΤ, με τις αγωνίες και τους πόθους των εργαζομένων και της νεολαίας της μειονότητας, που ζει στην ανεργία, ή αναγκάζεται να ξενιτευτεί στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης;
Ο φασισμός πάντα ήταν το μακρύ χέρι αυτού του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, η πιο σκοταδιστική και δολοφονική του έκφραση. Γι αυτό πρέπει να την αντιπαλεύουν με όλη τους τη δύναμη οι εργατικές-λαϊκές μάζες και η νεολαία.
Αν σήμερα οι φασίστες τολμούν να διοργανώνουν συγκεντρώσεις σε μειονοτικά χωριά, αν ξαναβγαίνουν στο δρόμο ρίχνοντας το ρατσιστικό τους μίσος για τους μετανάστες, είναι γιατί τους ευνοεί η αντιδραστική στροφή που παίρνουν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Είναι γιατί συνεχίζεται η επίθεση στα δικαιώματά μας, και μ’ αυτήν, τη δήθεν αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι γιατί και αυτή η κυβέρνηση σέρνει το λαό στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και εφαρμόζει την αντι-μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, κλείνοντας τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή απελαύνοντάς τους στην Τουρκία.
Ο αγώνας επομένως ενάντια στο φασισμό και το ρατσιστικό του μίσος, δεν μπορεί να είναι ξέχωρος από τον αγώνα ενάντια στην αφαίρεση των δημοκρατικών, εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
  • Μαζική πάλη ενάντια στο φασισμό και τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.
  • Πλήρη κοινωνικά, εθνικά, θρησκευτικά και μορφωτικά δικαιώματα στη μειονότητα.
  • Μέτωπο Αντίστασης ενάντια στην επίθεση του συστήματος, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

No comments:

Post a Comment