Tuesday, September 25, 2018

Norway - Antifascistisk protest i Trondheim mot "Alliansen


 Tjen Folket Media
Fascistgruppen "Alliansen" reiser rundt i landet for å lage Facebook-propaganda. Partileder "Lysglimt" og hans høyre hånd, personifiseringen av en selfie-stang, stilte seg mandag 24. september i gågata Nordre i Trondheim og kalte seg for dagen et "folkemøte".
Antirasister i Trondheim mobiliserte mot fascistene, og Aktivistkomitéen i Trondheim skriver følgende på Facebook:

Aktivistkomitéen deltok i motdemonstrasjon mot Alliansen. SV/SU og Rødt var hovedarrangører. Mellom 150 og 200 folk så ut til å delta, selv om arrangementet ble planlagt på én dags varsel - og selv om det begynte relativt tidlig på dagen. Demonstrantene ropte "ingen nazister i våre gater!" og det ble holdt appeller.
Etter demonstrasjonen gikk noen personer forbi Alliansen og viste med ord og gester hva de syntes om fascistene. Politiet, overivrig som vanlig i å passe på fascistene, forsøkte å ta disse personene. Bare én endte opp med fire timer glattcelle og kom etterpå ut med godt humør i behold. (...) Kampen fortsetter - nazismen skal knuses!
Vi vil legge til at Tjen Folket Media mener fascister bør konfronteres. Det ville vært mer effektivt om motdemonstrantene ikke lagde avtaler med politiet om å holde seg langt unna fascistene, men heller forsøkte å komme nærmest mulig slik at fascister virkelig får kjenne på hvor utmobilisert de i dag blir. De bør ikke tolereres eller gis noen plass på gata. Vi oppfordrer med dette ikke til noe ulovlig.
Hvordan kan to klovner som disse reise rundt på hverdager for å generere klikk for dette mildt sagt underlige opplegget som de kaller et parti? Svaret kan være ganske enkelt at de, som fascister alltid har hatt historisk, har rike bakmenn. Dagbladet skrev følgende om partiet før stiftelsen:
Han ble styrtrik over natta. Nå jobber frimureren Mikkel Dobloug i kulissene for å skape et nytt norsk sentrumsparti.
og:
Jeg er bedt om å bidra, fordi at jeg som økonomisk uavhengig og fri kan skru sammen dette i et klima som er veldig hardt, og fiendtlig innstilt. De som ønsker å starte Alliansen er redde for stigmatiseringen, skittkastingen og problemene å starte et slikt parti innebærer.
og:
Partiet er blitt omtalt som et innvandringskritisk parti eller islamkritisk parti. Blant dem som var på det omdiskuterte møtet er asylbaron Ola Moe og Norges kanskje mest fremste innvandringskritiske stemme, Hege Storhaug.
Nå ser vi hva dette partiet har blitt - et alternativhøyre internettshow. Og det er iøynefallende hvordan fascistenes konspirasjonsteorier om rike frimurere som sponser "venstresida", ser ut til å være mer passende på dem. Dette er på ingen måte en omfavnelse av deres paranoide konspirasjonsteorier, eller noe som likner på dem. Men det er et faktum at fascismen aldri har fått vind i seilene uten store bidrag fra millionærer. Hitler kunne fly Tyskland rundt og holde massemøter med enorme høytaleranlegg, ikke på grunn av sin fanatisme først og fremst, men fordi mektige menn betalte fly, høytalere og ikke minst stilte med mat, uniformer og husrom til titusenvis av brunskjorter. Fascismen er kapitalismens siste skanse og deres terroristiske støtbrigade mot arbeiderbevegelsen.
Per dags dato er fascistenes politiske hovedoppgave å sette folk opp mot hverandre basert på religion, kultur og hudfarge. Denne politiske linjen deler de med staten og mainstream-politikerne selv, men de opptrer selvsagt som mer ekstreme. Selve ordet "ekstrem" sier noe om hvor de står - politikken er vesentlig den samme, det er bare mer av den. Mer muslimhat, enda strengere innvandringspolitikk, mer legitimering av at imperialistiske vestlige land dominerer verden og så videre.
Antifascisme er ingen avsporing av den revolusjonære kampen eller kampen for arbeiderbevegelsen. Den er en del av denne kampen, og en forutsetning for at man skal kunne bygge en sterk proletarisk bevegelse som bekjemper imperialistisk sjåvinisme. Det er flott at antifascister viser motstand og påfører fascistene små og store nederlag.

No comments:

Post a Comment