Sunday, April 5, 2020

Germany for Helin BÖLEK,



 Ulm ve Nürnberg kentlerinde anıldı



ALMANYA: Direnişinin 288. gününde ölümsüzleşen Grup Yorum solisti Helin BÖLEK, bugün Ulm ve Nürnberg kentlerinde anıldı.
Korona salgını sebebiyle yapılan anmalara katılımlar sınırlı sayıda kaldı. Duyarlı devrimci kesimlerin katılım sağladığı anmalarda faşist türk devletinin katliamcı yüzünü teşhir eden içerikte konuşmalar gerçekleştirildi.
Önümüzdeki süreçte başta 1 Mayıs olmak üzere, önlemler alarak  sokağa çıkmak, etkinlikler gerçeklestirmek ve egemenlerin koyduğu sınırlara uymamak gerektiğine dikkat çekildi.
NÜRNBERG: Helin Bölek bugün Nürnberg ‘de Partizan‘larında katılımıyla anıldı. Saat 14.00 de başlayan anmada AGEB, Partizan, Halk Cephesi, Yeni Kadın, Bir-Kar,DAB temsilcileri konuşmalar yaptılar.
Anma, Helin Bölek ile Ayçe İdil Erkmen`in birlikte seslendirdiği     ” Ölüm toplasada çiçekleri, Çiçekte tohum bitermi?” marşının dinletilmesiyle  ve “Helin Bölek Ölümsüzdür! Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!” sloganlarıyla ve sonlandı.
ULM: Ulm şehrinde bir araya gelen Türkiyeli devrimciler, ölüm orucu direnişinin 288. gününde dün hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek için bir anma düzenlediler. Ulm Halk Cephesi adına konuşmaların yapıldığı eyleme, Partizan, AGEB, ADHF, AGIF, ATIF, MLPD, Sol Parti-Türkiye, SKB ve SYKP’li devrimciler katıldı.
Ulm Halk Eğitim Merkezi’nin  bulunduğu Kornhausplatz’da spontane olarak düzenlenen eylemde Helin Bölek için saygı duruşu yapıldıktan sonra, konuşmalar yapıldı. “Helin Bölek Ölümsüzdür” ve “Grup Yorum Halktır, Susturulamaz” şeklinde sloganlar atıldı.
AHM – Ulm- Nürnberg
04.04.2020




No comments:

Post a Comment