Wednesday, October 23, 2019

TKP/ML Mulhouse demo for Rojava


Mulhouse’da yüzler haykırdı: “Biji Berxwedana Rojava”


Faşist Türk devletinin Rojava’ya başlatmış olduğu işgal saldırısı devam ederken, buna karşı Avrupa çapında kitlesel eylemler de sürüyor.
Fransa’nın Mulhouse şehrinde buluşan yüzlerce kişi, faşist TC’nin işgal saldırısına karşı Rojava’yla dayanışma ve direnişi sahiplenme sloganlarını haykırdı. Eylem boyunca sivil faşistlerin yoğun provokasyonlarıyla birlikte polisin de kitleye gazlarla saldırması dikkat çekti.
Saat 14:30’da Bourse Meydanı’ndan başlayan yürüyüş yoğun yağmura rağmen oldukça uzun bir güzergah boyunca sürdü. Yağışın artmasına rağmen kitle öfkeli bir şekilde faşist TC’yi teşhir eden ve Rojava direnişini sahiplenen sloganlarını haykırdı. Eylemin hemen başında faşistlerin provokasyon girişimine müdahale eden kitleye polis uyarıda bulunmaksızın gazlarla saldırdı.
Yine kitlenin geçtiği işlek bir yerde sivil faşistler daha kalabalık bir şekilde provokasyon girişiminde bulundu. Polisin arkasına saklanan faşistler, buradan kitleye hareketler ve küfürlerde bulundu. Polisin duvar örmesinden kaynaklı müdahale edilemeyen faşistler bir süre sonra alışveriş merkezi binasına sığındı. Kitle bunun ardından yürüyüşüne devam etti.
Partizan‘ın da flamalarıyla yer aldığı eylem tekrar Bourse Meydanı’nda sloganlarla sonlandırıldı.



No comments:

Post a Comment